Početna » Kuda? » Na klopu »

Vila Maska

 
Vila Maska
Na klopu | dodato 18.09.2009.
Detalji

Adresa: Rankeova 7, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 244 60 12
Radno vreme: od 08h do 01h (od 10h do 01h vikendom)

 
 

Bar restoran Vila Maska otvoren je decembra 2008. godine, po uzoru na Maska caffe koji je lociran u neposrednoj blizini. Nalazi se na Vračaru, preko puta Stomatološkog fakulteta, a već spolja nagoveštava stil i uživanje.

Mnoštvo detalja sa prizvukom istočne kulture vući će Vas da neumorno razgledate, a najbolje je što većinu možete i da pazarite!
Sastoji se iz tri celine: restoran, kafić i klub. Na sve to dodajte i dve bašte - ispred i iza, koje su savršene za uživanje u sunčanim danima. Velika bašta iza Vile popločana kamenom, natkrivena tendama i obogaćena zelenilom pruža veću privatnost i mir svojim izgledom i činjenicom da ne gleda direktno na ulicu.

Vešto stilizovan enterijer je priča za sebe. Mnoštvo detalja sa prizvukom istočne kulture vući će Vas da neumorno razgledate, a najbolje je što većinu možete i da pazarite! Lepa i neobična ogledala sa izrezbarenim drvenim ramovima, velike drvene stolice u obliku povijene šake, maske, lampe, okviri, figure, draperije... zaista su impozantno odabrane i uklopljene u prostor renovirane vile klasične arhitekture. Pođete li u večernjim satima stepenicama na tavanski prostor, dočekaće Vas prijatna klupska sedeljka.

Gosti su često studenti stomatologije, kao i poslovni ljudi koji uživaju u lepoti ovakvih mesta, vračarski boemi... raznovrsna vedra skupina svih starosnih doba.

Internacionalnu kuhinju Maska restorana karakterišu sveže sirovine, ukusne porcije, lepe na oko i više nego dovoljne za lep obrok. Na meniju su razne paste, pizze po originalnoj recepturi (peku se u pizza peći na drva), T-bone steak, beef-steak, ćuretina, piletina, salate, tuna steak...

Izdvajamo "Maska pizza" - cherry paradajz, rukola, pršut, šunka, parmezan, baby mozzarella... Sa ovako bogatim sastojcima dovoljna je za dve osobe ili jednu poprilično ješnu.

Osim standardnih, tu su paste sa teletinom, junetinom, govedinom, sa škampima... Preporučujemo specijalitet kuće "fettuccine" - rimski naziv za tegliatelle sa dodacima poput onih koji se koriste za "Maska pizza".

I paste i pizze u dogovoru sa šefom kuhinje možete odabrati van menija, po Vašoj želji i meri.

Za desert predlažemo palačinke sa raznovrsnim marmeladama, džemovima, kremovima, zatim slede Cheesecake i Tiramisu po Maska recepturi, Moskva šnit, Čokoladni tart, Boem torta...

Dvadesetak vrsta odabranih domaćih (Kovačević, Radovanović, Aleksandrović...) i stranih vina udovoljiće ukusu svakog gosta. Na čašu se služi Prosecco (italijansko penušavo vino), kao i Rubinov Cabernet, Chardonnay i Rose.

Toči se Carlsberg pivo, a tu su i flaširana Lav, Jelen, Tuborg, Nikšićko...

U zimskoj sezoni četvrtkom je živa svirka, a petkom i subotom Dj pušta muziku.
Svake subote je i koktel veče i tada gosti imaju priliku da probaju najnovije kombinacije pića.

Cene su srednje za teritoriju Beograda. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Etno selo Babina Reka
Etno selo Babina Reka se nalazi u lazarevačkoj opštini u sklopu sela Trbušnica......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ušće

Restoran se nalazi u blizini ušća Save u Dunav. Datira još od 1963. godine. 1971. je renoviran, a 2002. potpuno adaptiran....

Malo korzo

Nacionalni restoran "Malo korzo" je sinonim za kvalitetnu srpku kuhinju, dobru uslugu, topao, opusten, porodicni ambijent i v...

Veče italijanskih specijaliteta

U četvrtak, 25. marta 2010. od 20h restoran Lagum 33 organizuje tematsko veče "Buonasera Italia"!...