Početna » Kuda? » Na klopu »

Čegar

 
Čegar
Na klopu | dodato 19.03.2008.
Detalji

Adresa: Svetog Nikole 29a (ex Baje Sekulića)
Tel. +381 11 3087 621
Radno vreme: od 09h do 23h,
Web: www.cegar.co.rs

 
 

Ovo je relativno mlad restoran, otvoren je polovinom 2007. godine. Nalazi se u prizemlju stambene zgrade. Kažu da još uvek nema određenu klijentelu, jer još uvek radi na svom imidžu i na proširenju asortimana.

Ono što je možda retka pojava, kada govorimo o načinu pripreme hrane u restoranima, je činjenica da „Čegar“ sam melje, puni i dimi svoje kobasice, kao i vrat i rebarca, koja su u kombinaciji sa kajmakom, jedno od najtraženijih jela.
Njegov enterijer je veoma jednostavan, a kuhinja je domaća.

Ono što je deo svakodnevne ponude ovog restorana je roštilj, sir sa Šare, koji je zajedno sa struganom kosovskom pogačom, postao brend. Punjeno pile, koje teži oko 1.5 kg, filovano je šunkom, kačkavakljem, pršutom, dimljenim mesom i kajmakom. Zatim sledi Čegar sablja, koja podrazumeva juneći, pileći i svinjski file, dimljeni vrat, i sve to preliveno pečurkama, lukom i paradajzom. Ovo su jela koja će se svideti svakome, a predstavljaju našu nacionalnu kuhinju. Leskovački uštipci, rolovani punjeni ćevap, rolovana vešalica, teleći medaljoni, takođe su deo ponude „Čegar“ restorana.

Ono što je možda retka pojava, kada govorimo o načinu pripreme hrane u restoranima, je činjenica da „Čegar“ sam melje, puni i dimi svoje kobasice, kao i vrat i rebarca, koja su u kombinaciji sa kajmakom, jedno od najtraženijih jela. Mleveno meso ne sadrži aditive, konzervanse niti soju, tako da se razlikuje i po ukusu i po kvalitetu.

Teleća čorba, pasulj i sarma mogu se naći na repertoaru kuvanih jela. Rečna riba je tu za one koji vole lakšu hranu i za one koji poste.

Moskva šnit je predstavnik torti, a palačinke su sastavni deo dezertne ponude.

Kada govorimo o karti pića, svakako treba napomenuti Orahovačko crno vino, koje prosto klizi uz meze sa gore pomenutim šarskim sirom i svim tim dimljenim đakonijama, a cena mu je samo 800 din (mart 2008.).

Muzika je živa, tri do četiri dana u nedelji, a svirka počinje već u popodnevnim satima. Ovde možete obeležiti neki svečani događaj, zakusku, veselje...

Vikendom je poželjno rezervisati.

Cene su srednje ka nižim. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Moravski konaci - etno selo

U lepom zelenom ambijentu, na jezeru, nalaze se komforne etno kuće i restoran sa bogatom ponudom domaće hrane....

Kogo

Splav lounge bar "Kogo" se nalazi na Dunavu, iza Hotela YU. Ime je uzeto iz brodskog slenga, a odnosi se na mlađanog kuvara ...

Alo Alo

Prigušena svetlost radoznalo prikriva brojne detalje u "Allo Allo" znaku, među kojima se ističe glomazna radiostanica, koj...