Početna » Kuda? » Na klopu »

HB restoran (zatvoren)

 
HB restoran (zatvoren)
ARHIVA
Na klopu | dodato 23.10.2008.
Detalji

Adresa: Milutina Milankovića 34, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 2146 610
Radno vreme:
od 11h do 24h,
Subotom od 13h do 24h,
Nedeljom od 13h do 18h

 
 

Ovo renomirani restoran postoji već 27 godina (februar 2008.). Dugogodišnjim iskustvom potvrdio je svoj status, kada je reč o ugostiteljskoj ponudi Beograda. Prošle godine je renoviran. Ime nosi po inicijalima vlasnika restorana - Horvat Branko.

Specijalitet kuće je juneća potkolenica, ili jelo “šuplja kost”, koje se priprema od tri do četiri sata.
Enterijer je više tradicionalan nego savremen. Draperije na prozorima, u kompoziciji sa drvenim gredama na tavanici, ostavljaju utisak topline. Ambijentalni tekstil u crvenoj i zlatnoj boji, daju ovom prostoru ekstravagantnost.

Kuhinja je internacionalnog karaktera. Veoma je raznovrsna, što znači da se ovde osim ribe, pasti, pizza, jela od mesa i divljači, služe i posna jela. Zanimljivo je istaći da ponuda obuhvata i jela iz makrobiotičke kuhinje.

Riblji meni nudi sledeće: file lista, zubatac, orada, brancin, a isto tako i: dimljeni šaran, smuđ i losos.

Paste se služe uz ribu ili paradajz sos. Nekoliko vrsta pizza, takodje se nalazi na meniju ovog restorana.

Salata kao obrok, ili salata uz jelo, razne čorbe (Mineštrone, Teleća, ili Francuska supa sa konjakom), zatim jela sa roštilja na ćumuru, kao i jela od mesa, izdvajaju se iz ponude ovog restorana. Specijalitet kuće je juneća potkolenica, ili jelo “šuplja kost”, koje se priprema od tri do četiri sata i kažu da je jednom rečju - izvrsno! Ističu se takođe teleći i jagnjeći kotleti, kao i teletina i jagnjetina ispod sača.

Biftek, Peper steak, ili Titova curetina, koja se služi uz mlince, dobili su konkurenciju - Jovankinu ćuretinu, pripremljenu u pavlaci sa dodatkom gorgonzole.

Ponuda aperitiva zasnovana je na domaćim rakijama, koje se nabavljaju od privatnih proizvodjača u ograničenim količinama. Tu su i razni likeri, whiskey ili konjak, a pivo je flasirano i točeno (Jelen, Lav, Tuborg).

“HB” u svom asortimanu raspolaže sa 104 etikete vina. Na raspolaganju su Vam strana i domaća, i ona naročita iz podruma domacih vinarija. Veliki je izbor roze-a. Služi se i na casu i u malim flašicama.

Od poslastica, ovde možete naručiti zaboravljene šne nokle, krempite, palačinke, kao i nekoliko vrsta torti, koje se prave u malim količinama i uvek su sveže.

Restoran organizuje i venčanja za oko 90 zvanica.

Ima bežicni internet.

Nedeljom, u vreme ručka, za sve posetioce važi popust 30%! Poželjna je rezervacija.

Cene su srednje, a u odnosu na kvalitet i ponudu, mozemo reci i niže. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Beogradska tvrdjava

Upoznajte Beograd šetajući se kroz Beogradsku tvrđavu, kao i najveći zeleni pojas Beograda, park Kalemegdan....

Rakija fest u Beogradu

U organizaciji Rakija Bara i Udruženja proizvođača prirodnih voćnih rakija "Najjači ukusi Srbije" 11. i 12. decembra ove...