Početna » Kuda? » Na klopu »

Zlatnik - Petrovac

 
Zlatnik - Petrovac
Na klopu | dodato 17.03.2008.
Detalji

Adresa: Dražeta Živkovica 9, 12300 Petrovac na Mlavi
Tel.: +381 12 334 356
Mob.: +381 63 349 832
Web: www.zlatnik.co.rs
E-mail: posta@zlatnik.co.rs
Radno vreme: od 9h do 12h

 
 

Ako kojim poslom idete u Petrovac na Mlavi, a posao obavilte kako treba, mi Vam preporučujemo za dobar ručak i lep odmor Etno restoran Zlatnik. Svratite i ako Vas put vodi od Požarevca prema Žagubici.

Pored dobrog srpskog roštilja, čuveno je i Homoljsko jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja. Posebno izdvajamo jagnjetinu, teletinu i junetinu ispod sača sa bogatim prilozima.
Negov vlasnik Dragiša Sirikus ga je izgradio u Samom centru Petrovca na Mlavi. Već svojim spoljnim izgledom privlači posetioce. Sama arhitektura, mesto i položaj objekta sa lepom baštom, ukazuju da je ovo mesto dostojno Vaše pažnje. Unutrašnjost objekta je kombinacija etno motiva i elemenata savremene arhitekture. Ispred se nalazi obezbeđen parking sa 10 mesta.

Kuhinja je glavni adut Zlatnika. Gastronomska iskustva iz ovog resorana se dugo prepričavaju, a dobar glas se daleko čuje. Hrana je raznovrsna, stara srpska, pretežno iz Homoljskog kraja, ali takođe i internacionalnog karaktera, za sve ukuse. Priprema se od prirodnih, svežih namirnica po najvišim standardima.

Pored dobrog srpskog roštilja, čuveno je i Homoljsko jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja. Posebno izdvajamo jagnjetinu, teletinu i junetinu ispod sača sa bogatim prilozima.
Ljubiteljima ribe preporučujemo Mlavsku pastrmku. Za one koji žele nesto blaže, nudi se piletina na roštilju (punjeni batak, rolovano belo meso punjeno povrćem i kačkavaljem).
Uz ovakva jela odlično ide čuveno Homoljsko, hladno kiselo mleko i domaće vruće lepinje iz mini pekare u sklopu objekta.

Ovde se služe raznovrsna alkoholna i bezalkoholna, domaća i strana pića,. Preporučujemo domaće rakije i vina iz ovih krajeva, a tu su i desertna i stona vina iz cele Srbije, kao i vina iz Francuske i Spanije. Kuriozitet ovog restorana je što se sva pića nude u specijalnim časama, koje se hlade u posebnom, namenskom frižideru.

Usluga restorana, uz prijatnu muziku čine ambijent jos privlačnijim. Tu je i veliki kamin, koji u zimskom periodu i u hladnijim danima, svojom vatrom zagreva ovaj pleminiti prostor, zrači mirisnu toplinu i greje srca gostiju.

Cene su u poređenju sa beogradskim niske. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Klopka

Restoran domaće kuhinje Klopka je otvoren u proleće 2004. godine. Nalazi se u prizemlju i suterenu stambene zgrade. Prizeml...

Hladna musaka od tikvica

Musaka se veoma brzo priprema na ovaj način. Termička obrada je kratka, a sastojci se odlično uklapaju i čine zdrav, kval...

Vila ETNA - Rudnik

Na manje od 100 km južno od Beograda, na obroncima planine Rudnik, u varošici Ugrinovci, nalazi se novoizgradjeni turistič...