Početna » Kuda? » Na klopu »

Rafailović

 
Rafailović
Na klopu | dodato 11.11.2008.
Detalji

Adresa: Branka Krsmanovića 9, 11000 Beograd
Tel. +381 11 3822 361
Radno vreme: od 12h do 24h

 
 

„More je daleko, ali mi smo tu“ – slogan koji uz sliku mora stoji postavljen već na samom ulazu. Otvoren je u jesen 2007. godine.

Riba na gradele“ - prvo se suši, kako se ne bi mokra stavljala na žar, i ne soli se, kako se ne bi zalepila.
Ime Rafailović nosi po poznatom primorskom mestu u Crnoj Gori, a i po prezimenu vlanika restorana, koji je želeo da u Beograd donese miris mora i morskih specijaliteta.

Za uređenje enterijera korišćeno je drvo i cigla. Boje su pastelne. Slike koje ukrašavaju zidove i prostor, zrače morskim motivima. Ambijent je prijatan, a u planu je otvaranje terase, tako da će u letnjim mesecima, večera uz ribu, vino i povetarac, biti još prijatnija.

Rafailović je doveo vrhunskog kuvara koji sprema specijalitete za Vas. Mnogi i ne znaju da je za dobru ribu, osim kvalitetnih namirnica, potrebno znati kako je pripremiti. Zato ovde kažu: „Da ne biste pojeli smuđa, a mislili kako ste pojeli file lista, dođite u „Rafailović“, da dobro jedete i nešto naučite“.

Restoran sprema isključivo morsku ribu koja četiri puta nedeljno stiže sa Jadrana. Ono što je kuriozitet, a sto je retkost čak i u ponudi restorana na moru, jeste „riba na gradele“. To je specifičan način pripreme. Riba se prvo suši, kako se ne bi mokra stavljala na žar, i ne soli se, kako se ne bi zalepila. To su male tajne velikih majstora i to je ono što ribu čini tako ukusnom. Lešo riba ili riba u rerni s krompirom, kažu – „prste da poližeš“.

Preporuka šefa kuhinje su Lignje punjene gamborima i Tanjir morskih specijaliteta (gambori, lignje, hobotnica), a i rižoto i paste ne zaostaju za njima.
Ovo je riblji restoran, ali ako neko iz nekih razloga ne jede ribu, „Rafailović“ osim velikog izbora salata, nudi i meso - biftek ili piletinu na žaru.

Jabuke sa orasima i medom, kruške u vinu sa čokoladom, parfe od lešnika, da li možete ovome da odolite?

Za aperitiv će Vam ponuditi lozu, a uz ribu, vina sa područja Hrvatske, Radovanović i Kovačević iz Srbije, i još mnoga.

Cene su srednje ka višim. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Srbobran, Turija, Nadalj

Varošica Srbobran nalazi se na putu Beograd Subtica, severno od Novog Sada. Od Beograda je udaljena tačno 100km. Većim svo...

Walter - Sarajevski ćevap

Walter - Sarajevski ćevap se nalazi u čuvenoj beogradskoj ulici, poznatoj po mnoštvu lokala dnevnog i noćnog tipa. Istoim...

Specijaliteti sa hobotnicom i kestenom

Kreativni tim kuvara Grand kazina ponovo se hrabro poigrava sa aromama i ukusima. Od 18 do 31. oktobra 2010. godine svi ljubi...