Početna » Kuda? » Na klopu »

Gušti mora

 
Gušti mora
Na klopu | dodato 24.06.2009.
Detalji

Adresa: Radnička 27, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 3551 268
Web: http://www.gustimora.com
E-mail: office@gustimora.com
Radno vreme: 12-24h

 
 

Konoba "Gušti mora" na ovoj lokaciji postoji od 2004. godine. Naziv je dobila po zadovoljstvu (gušt) koje morska hrana pruža.

Preporuka restorana je jedno jelo koje je posebno popularno među gostima - "Hobotnica na mediteranski način" (hobotnica na žaru sa radičem, rukolom, kuvanim krompirom i domaćim sirćetom).
Sve je u znaku mora; od enterijera, preko hrane, do ljubaznih domaćina - primoraca, koji ovaj posao vode u krugu porodice dugi niz godina.

Interesantan plafon je prekriven polutkama vinskih bačvi, dok su zidovi obloženi stilizovanom opekom, a pod biber crepom. Drvena firnitura, vitrine i ograde od ukrasnog kovanog gvožđa, draperije, vinske galerije, crno bele fotografije Herceg Novog i ukrasne školjke uz diskretno osvetljenje pravi su elementi jednog brižno uređenog restorana morske kuhinje.

Školjke, rakovi, rižota (beli, crveni i crni), brodeti i sveža morska riba, koja pristiže svakog dana sa crnogorskog primorja, u velikoj meri čine ovaj ukusan i zdrav meni.

Od hladnih predjela izdvajamo: carpaccio od gambora, hladno rolovanu tunu i riblju paštetu.

Riblja čorba i riblja supa su predstavnici toplih predjela.

Preporuka restorana je jedno jelo koje je posebno popularno među gostima - "Hobotnica na mediteranski način" (hobotnica na žaru sa radičem, rukolom, kuvanim krompirom i domaćim sirćetom).

Ekskluzivitet su školjke "Prstaci" čije je sakupljanje zabranjeno, ali i dalje pristižu u malim količinama.

U ponudi aperitiva dominiraju domaće rakije (Dunja, Kajsijevača, Loza...), koje su u poslednje vreme bacile senku na viski i konjak.

Stodvadeset etiketa vina iz celog sveta će upotpuniti svako jelo. Najtraženija su domaća i vina iz bivših Republika, a zatim slede kaplljice iz Francuske, Italije, Argentine i Čilea.

Poslastice su u domaćoj režiji. Prave se sezonski, a iz letnje ponude izdvajamo sledeće: cheesecake, vruća pita sa šumskim voćem, čokoladni mus, čokoladni sufle, panna cota...
Tu su i razne voćne salate.

Muzika je diskretna - instrumentali.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

51. Novogodišnji vašar

Pred nama je Nova - 2012. godina, ali i "51. Novogodišnji vašar", poslednja manifestacija u ovoj godini....

Teatroteka

Restoran Teatroteka se nalazi u sklopu muzeja primenjene umetnosti, pa otuda i naziv koji je ostao nepromenjen....

64. Međunarodni beogradski sajm knjiga

Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, ...