Početna » Kuda? » Na klopu »

Santiago

 
Santiago
Na klopu | dodato 05.01.2009.
Detalji

Latino kuća – restoran
Adresa: Majke Jevrosime 20, 11000 Beograd
Tel. +381 11 323 79 53
E-mail: latinokuca.santiago@yahoo.com
Radno vreme: od 09h do 24h, nedeljom zatvoreno

 
 

Nazvan je po Santiagu, mediteranskom gradu na obali Pacifika, pa je tako i njegova nacionalna kuhinja mediteranskog karaktera. Otvoren je 2004. godine, i do sada je to jedini restoran u Beogradu sa ovakvom kulinarskom ponudom.

Serviće salata potiče iz Čilea, a sastoji se od marinirane sveže ribe, koja stoji u marinadi 3-5 sati. Ne podleže termičkoj obradi, već se "kuva" u limunskoj kiselini.
Ovaj ekskluzivni restoran, osim nesvakidašnje ponude, ima i neobičan enterijer. Prostor ispunjavaju drvo i kovano gvožđe, kao i mnoštvo neobičnih predmeta poređanih na policama, koji dočaravaju latino-američki duh.

Ovo je restoran blage, zdrave, ukusne i pikantne kuhinje. Osnovne namirnice su riba, povrće, morski plodovi i začini. Cilantro začin, osnovni začin u zemljama Latinske Amerike, zamenjen je korijanderom, koji je prihvatljiviji na našim prostorima. Origano, kim, mešavina čilija, limun i avokado, neizostavni su sastojci ove kuhinje.

Ako dođete u prepodnevnim satima, ovde Vam mogu poslužiti takozvani „brunch“, koji može biti neki od omleta ili sendviča, a služi se u intervalu od 10h do 13h.

Meni u „Santiagu“ se menja sezonski, što znači četiri puta godišnje, tako da ćete recimo u zimskom periodu u ponudi dobiti čorbu od kikirikija, a u prolećnim i letnjim mesecima supu sa nekoliko vrsta povrća. Jedna od poznatih supa u Čileu je „čileanska nacionalna supa od piletine“, koja je naizgled samo bistra pileća supa, ali su začini tajna njenog ukusa.

Ono što je poslednjih godina postalo trend su salate kao obrok. „Santiago“ zaista ima širok izbor. Cezar salata je jedna od najboljih u gradu, zatim Peruanska, koju čini zelena salata, paradajz, gambori, a sve to mariniramo u belom vinu, maslinovom ulju i avokadu. Seviće salata, takođe je jedna od preporuka Kuće. Potiče iz Čilea, a sastoji se od marinirane sveže ribe, koja stoji u marinadi 3-5 sati. Ne podleže termičkoj obradi, već se "kuva" u limunskoj kiselini, a služi se sa tostom. Još jedna iz menija ovog restorana je salata gambori Mexico. To je mešavina gambora, pomorandžinog soka, maslinovog ulja, čilija i korijandera.

Tiramisu se ovde sprema po originalnom italijanskom receptu, a desertna karta se menja iz dana u dan, u zavisnosti koji je kolač u ponudi.

Sreda i četvrtak su muzičke večeri uživo. Tada će Vas zabavljati Maja Volk i brazilac Nelson. Ostalim danima se sluša muzika ovog podneblja, salsa i latino ritam.

U odnosu na ovakvu jedinstvenu ponudu i kvalitet, cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Srpska kruna

Srpska kruna postoji od 1990. godine. Najstariji je restoran na Adi Ciganliji i radi tokom cele godine. Kuhinja je srpska, na...

Polet

Preduzeće GSP Beograd je vlasnik ovog restorana, kao i stadiona Polet nadomak koga se nalazi, pa otuda i naziv. Postoji veom...

HB restoran (zatvoren)

Kuhinja je internacionalnog karaktera. Veoma je raznovrsna, što znači da se ovde osim ribe, pasti, pizza, jela od mesa i di...