Početna » Kuda? » Na klopu »

Mala Ivanča

 
Mala Ivanča
Na klopu | dodato 13.10.2009.
Detalji

Info i rezervacije:
+381 69 102 92 52
E-mail: office@rcbgd.com
Web: http://www.rcbgd.com

Radno vreme:
subotom i nedeljom od 11h do 20h

 
 

Resort - Restaraunt - Pool bar "Mala Ivanča" je zelena oaza uživanja udaljena 34km od centra grada. Nalazi se u vikendaškom naselju "Trešnja", na obroncima Avale.

Od oktobra 2009. je novi (jesen/zima) jelovnik u kome preovladjuju domaća, lepo spremljena jela na kotliću ili ražnju. Svakog dana se izdvajaju tri glavna srpska jela.
Sve što ste oduvek sanjali da imate u svojoj vikendici, vlasnik ovog kompleksa je pretočio u stvarnost i spreman je da je podeli sa Vama svake subote i nedelje od 11-20h.

Ukoliko idete automobilom, krenite auto-putem Beograd-Niš, isključite se na kružnom putu (Bubanj potok), pa kod hotela "1000 ruža" skrenite na Avalski drum, a zatim kod restorana "Avalski cvet" skrenite levo ka naselju "Trešnja". Pet kilometara odatle, na početku sela Mala Ivanča, usmeriće Vas tabla ka konačnom odredištu, koje je odatle udaljeno oko 300m. Ako ipak ne krenete pomenutim auto-putem, trasom preko Autokomande i Banjice, svakako ćete se opet naći na Avalskom putu i kod hotela "1000 ruža", a nastavak rute je jednak prethodnom opisu.

Ispred ograđenog dela je obezbeđen parking prostor sa nadzorom. Velika lepa kapija od crvene cigle i kovanog gvožđa sa natpisom "Probably, The Best place to be..." (Verovatno, najbolje mesto gde možete da budete...) i prvi prizori uređenog luskuznog kompleksa, obećavaju užitak. Na prilaznoj kružnoj stazi od ukrasne kaldrme, čije travnato ostrvo oplemenjuju nisko parkovsko žbunje i nekadašnji seoski inventar, parkirani su kamionet, džip i motocikl, poput onih sa američkih rančeva.

Osoblje je obučeno da bude raspoloženo, vedro i isključivo Vama na usluzi. Da li je mladost ili njihov profesionalizam, tek oni čine veliki deo i suštinu ovog malog "raja na zemlji".

Sa leve strane se proteže internacionalni restoran za goste "Mala Ivanča", a na desnoj je Domaćinova kuća, čiji trem i prostranu terasu na spratu, sa divnim pogledom na šumadijsku panoramu, mogu koristiti gosti restorana. Oba objekta su obložena crvenom fasadnom ciglom, poput one na ulaznoj ogradi, a posebnu toplinu im daju prozorske žaluzine od punog drveta (kao iz bajke).

U novom enterijeru restorana "Mala Ivanča", kao i na celom kompleksu, oseća se zapadni stil života. Plafon restorana je u znaku RC aviona, sa velelepnim maketama zamrznutim u letu. Zidovi su puni crno-belih ili sepia fotografija uglavnom starih i ratnih aviona. Veliki kamin zauzima centralno mesto restorana i prava je idila kada se vatra upali u hladnim zimskim danima. Tu je i velika staklena vitrina sa luksuznim vinima i aperitivima.

Za drvenom modernom furniturom, možete odabrati nešto iz menija, čiji adut nije u velikom izboru jela, već u ukusnim, naočitim, znalački spremljenim i prilično obimnim porcijama.
Od oktobra 2009. je novi (jesen/zima) jelovnik u kome preovladjuju domaća, lepo spremljena jela na kotliću ili ražnju. Svakog dana se izdvajaju tri glavna srpska jela.

Nedeljom se organizuje porodični ručak po principu Buffet/Švedski sto od 13-16h, po ceni od 990 din.

"Prvi zalogaj" kafanski rečeno čine: "beli mrs" (mladi sir i kajmak, sjeničke paprike u pavlaci), "mesni zalogaj" (odlična pršuta, kulen od konjskog mesa, duvan čvarci i suva slanina) i naravno proja,domaći hleb,ajvar i turšija.
U novom zimskom meniju je dobro poznata kafanska teleća čorba, kao i paradajz čorba sa krompirom i piletinom.

Glavnicu zimskog menija čine domaća srpska jela, spremana na vatri u kotliću, ispred samog restorana: izvrstan svadbarski kupus, domaći pasulj sa sa suvim mesnatim rebrima, punjene paprike sa mesom, ribić na kajmaku, musaka sa krompirm/patlidžanom, tikvicama i još štosta od srpskih domaćih specijaliteta. Ova jela se menjaju na dnevnoj bazi, a uvek su na raspolaganju najmanje tri vrste.

Svakodnevni specijalitet su, znalački ukuvane ili zapečene sa medom u zemljanom sudu, dimljene kolenice i suva mesnata rebra na podvarku. Tu je i biftek (juneći ili konjski) na palenti sa čvarcima i sosom od kajmaka!

Na kraju probajte palačinke sa raznim domaćim džemovima, nutelom i plazmom, medom. U ponudi su takođe: domaće tulumbe i bakina pita od bundeve ili jabuke/višnje, pa knedle sa šljivama...

Kvalitetna domaća i internacionalna vina se čuvaju u namenskim frižiderima, a odabrana su tako da se odlično slažu sa jelima iz menija. Neka se služe i na čašu (Tamjanika, Chardonne, Cabernet Sauvignon). Od "mehurića" izdvajamo "Moet&Chandon", po popularnoj ceni.

Cene su srednje gradske, a porcije zaista obimne.

Organizacija svih vrsta proslava (kokteli, venčanja, kongresi, poslovni ručkovi...) je još jedna veština ljubazne i spremne ekipe iz "Resort-a Mala Ivanča".

Detaljnije o ovom kompleksu možete pročitati ovde:
http://www.kudazavikend.com/8-Na%20izlet/5776-%5C 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nautičko Selo Biser - Boljevci

Nautičko Selo Biser nalazi se na Savi u Boljevcima. Okruženo je pitomom šumom, i mirnom rekom. Posetioce posebno privlači...

Dišina koliba

U izuzetno osmišljenom enterijeru na Senjaku, nalazi se restoran koji postoji već 5 godina. Restoran-koliba, u prvi mah pod...

Hladna musaka od tikvica

Musaka se veoma brzo priprema na ovaj način. Termička obrada je kratka, a sastojci se odlično uklapaju i čine zdrav, kval...