Početna » Kuda? » Na klopu »

Zlatno veslo

 
Zlatno veslo
Na klopu | dodato 07.03.2008.
Detalji

Adresa: Masarikov trg 10, 11080 Zemun (Beograd)
Tel.: +381 11 2100 762
Radno vreme: od 11 do 23h

 
 

Restoran "Zlatno veslo" je dobio ime po pobedničkom veslu, kojim su Mirko Nisović i Matija Ljubek, osvojili Zlatnu i srebrnu medalju u kajaku dvokleku. Bilo je to na XXIII Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, davne 1984. godine.

Lokal je nastao 1990. godine, enterijer je u drvetu, pa tako i drveno "zlatno veslo" dominira na zidu iznad ulaza.
Dvojac je dva puta nosio titulu vicešampiona i čak tri puta prvaka sveta.

Lokal je nastao 1990. godine, enterijer je u drvetu, pa tako i drveno "zlatno veslo" dominira na zidu iznad ulaza. Sa plafona, koji je urađen u obliku luka, visi kajak, koji, kao i mnogobrojne medalje i pehari, čine ovu atmosferu specifičnom.
Zidovi su ukrašeni slikama Zemuna i Dunava, a prijatno zidno osvetljenje upotpunjuje utisak.
Uz prijatan ambijent preporučujemo, morsku i rečnu ribu, kao i specijalitete od riba i rakova. Recimo, škampi na buzaru, punjene lignje sa gamborima ili pileće belo sa gamborima. Brancin, orada, škarpina, som, smuđ, kečiga, pastrmka i mnoge druge ribe, peku se na roštilju, filiraju pred gostom i serviraju sa dalmatinskim varivom (blitva i bareni krompir sa belim lukom).

Od jela po porudžbini i sa roštilja, možete izabrati biftek na žaru sa sosom od zelenog bibera - za gurmane, biftek "Monte karlo", ćuretina sa gorgonzola sosom, sosom od pečuraka ili sosom od pomorandže.
Banana kup, kup "zlatno veslo", kao i orasnice, palačinke ili sladoled, učiniće vas srećnim do kraja, vaš stomak ce biti zadovoljan i izgledaćete lepo, jer jedino zadovoljni ljudi su lepi.
U ponudi je solidan asortiman žestokih pića, počev od francuskih konjaka, likera, aromatizovanih pića, preko vina iz domaćih podruma i vinarija, do piva.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Verona

Restoran „Verona“ je otvoren sedamdesetih godina prošlog veka. Tada se u njemu služila italijanska kuhinja, pa otuda i ...

"Skinuo ribu" Vejnu Bridžu?

Nakon što je saznao da ga devojka vara sa saigračem Džonom Terijem, Vejnu Bridžu i Kristijano Ronaldo "zagorčao život"....