Početna » Kuda? » Na klopu »

Kod Srbe (zatvoren restoran)

 
Kod Srbe (zatvoren restoran)
ARHIVA
Na klopu | dodato 01.03.2008.
Detalji

Adresa: Gospodara Vučića 160, 11000 Beograd
Tel. +381 11 285 19 16
Web: www.kod-srbe.com
Radno vreme: od 10h do 22h, petkom od 10h do 24h
Rezervacija je poželjna

 
 

Ovaj restoran je dobio ime po vlasniku (Srba), koji je 2001. godine došao u Beograd i tada ga i otvorio.

Gospodin Srba je želeo da Vas podseti na neka davno zaboravljena jela, pa je jedno tako čak i nazvao - "Zaboravljeno jelo". To su svinjske šnicle koje se pune suvim šljivama i pančetom, a sve to se kuva u sosu od meda, suvih šljiva i crnog vina.
Prvobitna ponuda je bila zasnovana na srpskoj pogači, siru i kajmaku, a kasnije se proširila na roštilj, kuvana jela i srpske poslastice.

Enterijer je izuzetan. Osnovne boje su crvena i zelena. To ćete primetiti vec pri dolasku, jer je i fasada u tim bojama. Rustičan ambijent će Vas impresionirati: rezbareno drvo, restaurirane komode, umetničke slike i sve to ukrašeno visokim zelenim biljem i saksijskim cvećem. Ovde se mislilo o svakom detalju. Zavese se prelivaju od nežno roze, preko oker, do braon boje, a šareni, cvetni stolnjaci daju posebnu vedrinu. Restoran se sastoji iz dva dela i bašte. Takođe postoji i deo separea, sa ugaonom drvenom klupom. Na sredini je kamin, koji upotpunjuje Vaš doživljaj. Ono što je takođe izuzetno u ovom restoranu je toalet. Osim što je veoma čist, impresionira lepotom. Pločice su u zelenoj boji sa fantastičnom crveno-bež bordurom. Svemu ovome čaroliju daje visoka biljka, prošaranih listova. Kada smo pitali vlasnika kako uspeva da održi takav kvalitet, rekao je "Srbija je Evropa".

Gospodin Srba je želeo da Vas podseti na neka davno zaboravljena jela, pa je jedno tako čak i nazvao - "Zaboravljeno jelo". To su svinjske šnicle koje se pune suvim šljivama i pančetom, a sve to se kuva u sosu od meda, suvih šljiva i crnog vina. Glavni akcenat je ipak na jagnjetini, prasetini, vrućoj pogači, siru i kajmaku, takozvanom "belom mrsu". Takođe se preporucuje jagnjeća čorba koja se sprema baš od jagnjećeg mesa, a ne od iznutrica. Kao prilog se služi žito i to je brend ovog restorana. Svakodnevno je u ponudi. Na repertoaru "Kod Srbe" su: jagnjeća sarmica, kapama, pečenje i roštilj. Novina su kolenice sa renom. U vreme posta služi se pasulj prebranac i krompir salata.

Od poslastica se spremaju palačinke na nekoliko načina: od palačinki sa sladoledom i prelivom od višanja, do palačinki "Kod Srbe" za dve osobe, koje su specijalitet kuće. Srba još nudi knedle sa šljivama, tufahije i domaću pitu od jabuka ili bundeve. Ona je uvek sveža, jer se peče tek onda kada je naručite.

U ponudi pića su zastupljene sve domaće rakije (Dunja, Kajsija, Šljiva...), veliki broj stranih i domaćih vina, a piva su flaširana.

Svakog petka je evergreen veče.

Cene su srednje ka višim. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Tarančuk

Originalni Tarančuk, koji su spremali donski Kozaci sadrži samo jagnjetinu, mast, vodu, krompir i malo soli. Odlično ide u...

Club 011

Club 011 je kao što se može pretpostaviti ime dobio po pozivnom broju za Beograd. Naziv pamtljiv na svim jezicima, koji jas...

Rex

Restoran "Rex" se nalazi u Rakovici, kod O.Š. "Nikola Tesla". Sa dve strane okrenut ka ulici, ozidan kamenom, drvetom i kova...