Početna » Kuda? » Na klopu »

Kineski Grand restoran

 
Kineski Grand restoran
Na klopu | dodato 01.03.2008.
Detalji

Adresa: Beogradska 16, 11080 Zemun
Tel. +381 11 2194 287
Radno vreme: od 12h do 23h
Kucna dostava (Zemun i Novi Beograd) od 13h do 23h

 
 

Ovo je drugi u nizu lanca ovog tipa restorana. Na ovoj adresi postoji od maja 2007. godine.

Figure od drveta, lepeze raširene po zidovima kao ukrasi, crvene kugle koje vise sa plafona u vidu lustera... čini se da je ovo klasičan kineski stil uređenja enterijera.
Figure od drveta, lepeze raširene po zidovima kao ukrasi, crvene kugle koje vise sa plafona u vidu lustera... čini se da je ovo klasičan kineski stil uređenja enterijera. Sav taj šareniš, poznate kineske vaze i razne rukotvorine, približili su dva sveta, kinesku i našu kulturu. Kako mu i naziv kaže, ovaj restoran je prilicno prostran i smešten je na dva nivoa. Zanimljivo je reći, da su stolovi uglavnom okrugli, a to s' toga što po kineskom verovanju energija treba da kruži između ljudi za stolom, na taj način se razmenjuje i obnavlja. Postoji i separe, za one koji žele da se osame. Na zidu je plazma ekran, tako da usput, dok uživate u obroku, možete "baciti pogled" i na prozor u svet.

Soja sos je osnovni sastojak ove kuhinje. Pirinač i povrće su njena osnovna ponuda. Razne kombinacije sa svinjskim, pilećim, telećim i pačjim mesom, daju najrazličitije ukuse, a "Grand" ih priprema na desetak različitih načina.

Za ljubitelje ovakvih ukusa izdvajamo kao predjelo - Pileće raznjiće, Pileće rolnice, Čips od rakova, Salatu od morskih algi, Sojin sir, Listiće teletine sa susamom ili Svinjski jezik. Nešto što možete jesti i u vreme doručka, je prženi pirinač sa jajima, sa povrćem, sa rakovima, sa šunkom, ili testeninom umesto pirinča. Od povrća, probajte Kineske pečurke sa bambusom ili Prženi patlidžan. Na meniju su i popularna Pekinška patka, kao i Pačetina sa pet mirisa. Od morskih plodova spremaju se škampi, rakovi, žablji bataci. Tu su: listići kiselo-slatke ribe, riblje meso sa povrćem, pohovane lignje i lignje u obliku cveta.

Naravno, sluša se kineska muzika. Vikendom, možete zakazati "karaoke" veče, na srpskom, engleskom ili kineskom jeziku.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sidro

Adresa: Ada Ciganlija bb (kod "Avantura parka")
11000 Beograd
Radno vreme: 09-22h
...

Dani indonežanske kuhinje 2011.

Od 14. do 20.novembra u restoranu Džindžer ljubitelji azijskih specijaliteta imaće priliku da osete specifične gastronom...