Početna » Kuda? » Na klopu »

Batlerova kuća

 
Batlerova kuća
Na klopu | dodato 12.05.2010.
Detalji

Adresa: Gospodar Jovanova br. 42, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 218 80 33
Mob.: +381 65 218 80 33
Radno vreme: od 10h do 24h

 
 

U Gospodar Jovanovoj, još pre I svetskog rata, živeo je naš poznati književnik i kritičar, Jovan Skerlić. Kuća pored njegove vile pripadala je njegovom batleru.

Ambijent je autentičan. Starinske komode, na patosu rastrti ćilimi, a na zidovima stare porodične fotografije.
Ambijent je autentičan. Starinske komode, na patosu rastrti ćilimi, a na zidovima stare porodične fotografije. Restoran raspolaže sa oko 25-30 mesta.

Baziran je na domaćoj kuhinji, bogatoj trpezi i gurmanskim specijalitetima. Od roštilja, (biftek, ramstek, file ili piletina), do Karađordjeve šnicle.

Specijaliteti koji se ovde pripremaju su: Punjena teletina sa pršutom (Batlerova šnicla), ili Sašljig na štapu sa povrćem. Stelja (dimljena ovćetina sa povrćem), koja se priprema tri sata, i ima specifičan miris, preporuka je za gurmane koji vole ukus jače hrane.

Na meniju su i batak pečen na žaru sa spanaćem, kao i razne supe i čorbe.

Svakoga dana "Batler" Vam nudi i po dva kuvana jela.

Završite svoj obrok sa tufahijama, suvom pitom ili princes krofnama.

Domaća rakija, (Dunjevača, Kajsijevača, Šljivovica, Kruskovača) ili neko od domaćih i stranih vina, ceo ovaj ambijent čine još više domaćim. Pivo je flaširano ( Lav, Tuborg, Carlsberg).

Muzika je sa CD-a, lagane šansone ili jazz.

Cene su srednje - više. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dobar znak

Restoran „Dobar znak“ je otvoren u proleće 2008. godine. Nastao je u želji da se očuvaju tradicionalna jela sa ovih pr...

Casa

Casa je restoran italijanske, nacionalne kuhinje, klasicnog tipa, sa porodicnom toplinom. Postoji od 2002. godine i radi svih...

Dani Madjarske kuhinje

Promocija hrane, vina, običaja i turizma iz nama severne, susedne zemlje....