Početna » Kuda? » Na klopu »

Barakuda

 
Barakuda
Na klopu | dodato 27.02.2008.
Detalji

Adresa: Usce bb (na uscu Save u Dunav)
Tel. +381 11 311 24 22
E-mail: splavbarakuda@eunet.yu
Radno vreme: od 08h do 24h

 
 

Splav postoji dugi niz godina, ali je 2005. promenio vlasnika. Renoviran je i neko vreme nije radio, a od leta 2007. godine, radi punom parom.

Interesantna je i njegova pecenjara sa rucno kovanim sacevima. Tu se peku jagnjece, prasece i telece pecenje
Splav postoji dugi niz godina, ali je 2005. promenio vlasnika. Renoviran je i neko vreme nije radio, a od leta 2007. godine, radi punom parom. Na njegovoj poziciji mnogi mu mogu pozavideti. Nalazi se na samom uscu Save u Dunav. Sa njegovih terasa, pruza se pogled i na Kalemegdan i na Ratno ostrvo, a od centra grada udaljen je samo nekoliko minuta.

Jednostavnog je enterijera. Ono sto privlaci paznju kada je unutrasnjost u pitanju je sank kruznog oblika, obojen je u crveno. Ali ono sto je daleko atraktivnije su njegove terase, kontakt sa vodom pomenuti pogled.

Restoran "Barakuda" nudi nacionalnu kuhinju. Za predjelo sluze: proju, prsut, sir i kajmak. Interesantna je i njegova pecenjara sa rucno kovanim sacevima. Tu se peku jagnjece, prasece i telece pecenje (ispod saca), a pece se i rostilj na cumur. Takodje se priprema i dimi meso i riba. Riblji meni podrazumeva: recnu ribu, riblju corbu i lignje. Od kuvanih jela, u ponudi su gulas i pasulj.

U ponudi su: Jelen, Beck's, Niksicko i Heineken pivo. Vina su iz podruma Aleksandrovic, Radovanovic, Radenkovic, Vukoje i Kovacevic. Sluze se i na casu.

Dok sedite na terasi ovog brod-restorana i posmatrate grad koji zivi na reci, mozete se zasladiti sladoledom, vocnim kupom, baklavom ili orasnicama.

Muzika je uvek lagana, vrlo cesto klasicna, ili muzika 70-ih. Petkom i subotom svira bend, uz koji mozete cak i zaplesati.

Cene su srednje ka nizim.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Panta rei

Panta rei je beogradskoj populaciji vec dobro poznat. Postoji dugi niz godina. Svojom pozicijom, na samoj obali Dunava, steka...

Sač

Restoran Sač se nalazi u starom jezgru centra Zemuna, izmedju Glavne ulice i zemunske bolnice, u nekadašnjoj Sinagogi. Ente...

Little Italy

Little Italy nosi ime istoimene oblasti u NY, koju karakterise italijanski duh i najfiniji italijanski restorani, barovi... U...