Početna » Kuda? » Na klopu »

Arhiv

 
Arhiv
Na klopu | dodato 10.12.2008.
Detalji

Adresa: Ilije Ognjanovića 16, 21000 Novi Sad
Tel.: +381 21 47 22 176
E-mail: nibini@eunet.yu
Radno vreme: od 10 do 24h (kuhinja radi do 23h)

 
 

Restoran Arhiv se nalazi u centru Novog sada, u starorimskom podrumu, sa elegantnim elipsastim svodovima u staroj natur opeci.

Posebnu pažnju privlači veliki crni klavir na kome u večernjim satima pijanista svira domaće i strane evergreen melodije, ali i klasiku, po želji gostiju.
Skriven od gradske buke, predstavlja pravu lokaciju gde možete na miru da provedete prijatne trenutke uz kulinarske specijalitete srpske nacionalne kuhinje. Za to su se pobrinuli vrhunski kuvari koji svaki put isprate goste sa iskrenom željom da ponovo dođu sa svojim prijateljima i probaju nešto novo.

Enterijer je elegantno uređen, sa brižno odabranom furniturom, zidnim lampama i lusterima, koji diskretnim osvetljenjem daju ovom ambijentu romantičan ton. Sala podeljena u tri celine može da primi 50 gostiju, a u toplim danima bašta može da smesti još 40. Posebnu pažnju privlači veliki crni klavir na kome u večernjim satima pijanista svira domaće i strane evergreen melodije, ali i klasiku, po želji gostiju.

Na meniju su: raznovrsna hladna predjela, čorbe i supe, jela po porudžbini, specijaliteti od mesa na žaru, morske i rečne ribe na zaru, kao i razne poslastice.

Izdvajamo Vam tri specijaliteta kuće:

1) Čorba od praziluka – servira se u izdubljenoj pogači, bogato začinjena rendanim kačkavaljem. Unutrašnja strana pogače se polako topi od vreline čorbe i čini je gušćom i boljom.
2) Ćuretina sa mlincima - Mnogo belog mesa i testa, obilno zaliveno bešamel sosom. Porcija je za dvoje ješnih!
3) Pileći batak sa kruškom i bademima u sosu od crnog vina - Zvuči ekstravagantno, a i jeste. Ovo jelo nećete naći na klasičnoj vojvođanskoj trpezi.

Restoran Arhiv nudi gostima odabrana kvalitetna vina, od kojih se gostima preporučuje Triumf Barrique Aleksandrović ili Bouvier Vršačkih vinograda.

Za ovakav kvalitet i uslugu cene nisu visoke.Pogledaj i:

novi sad

,

srpska kuhinja

 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

13. Međunarodni video festival

Međunarodni video festival "Videomedeja" je jedinstveni događaj koji već 13 godina okuplja internacionalne i regionalne um...

Happynovisad bina na Exitu 08

Ovogodišnji Exit festival predstavlja program druge po veličini elektronske bine – Tuborg Happynovisad Stage....

Vinska večera - Green City

U petak 29.01.2010., u restoranu Green City, uživali smo u vinskoj večeri uz pažljivo uparene internacionalne specijalitet...