Početna » Kuda? » Na klopu »

Bastion 2

 
Bastion 2
Na klopu | dodato 24.11.2008.
Detalji

Adresa: Braće Ribnikar 40, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 344 77 11 i 344 77 12
Mob.: +381 64 53 34 227
Radno vreme: od 11 do 24h (svakog radnog dana, i vikendom)

 
 

Ovaj restoran je nasledio ime od svog starijeg brata koji u Kotoru uspešno radi već punu deceniju. Inače, nekada je prostor sadašnjeg restorana u Crnoj Gori bio barutana, gde se za vreme utvrđenja grada čuvala municija, pa otuda naziv bastion = bast

Ovo je pravo mesto da probate Bakalar ako se do sada niste usudili. Često ga traže u danima posta, za Badnje veče i za tu priliku se posebno naručuje sa mora.
Svodovi i plafon od opeke, stilizovani nameštaj, elementi od kovanog gvožđa i drveta plene enterijerom ovog objekta. Vremešni piano ukrašen duborezima i šank poput velike metalne peći neće promaći ni Vašem pogledu.

Kuhinja ovog restorana je Bokeljska i nudi pretežno specijalitete od morske ribe: plodovi mora, razne vrste rižotoa, buzare i isključivo sveža riba pripreljena po želji gosta (kuvana riba - lešo, pečena riba u rerni sa povrćem, pečena riba u soli, riba na gradele...).

Kuriozitet ovog restorana su plodovi mora, koji su najbolji u mesecima koji se završavaju na –ar (septembar, oktobar, novembar, decembar, januar, februar). Tada ih more iznedri u punoj lepoti.
Preporučujemo: crni rižoto od sipe, crveni rižoto od kozica, salatu od hobotnice, bakalar, kao i ukusnu riblju paštetu.
Ko jednom proba riblju čorbu na Bokeljski način, postaje stalan gost Bastiona.
Ovo je pravo mesto da probate Bakalar ako se do sada niste usudili. Često ga traže u danima posta, za Badnje veče i za tu priliku se posebno naručuje sa mora. Priprema se na tradicionalan Bokeljski način, onako kako se u Kotoru već vekovima sprema. Prvo se jedan dan kiseli u hladnoj vodi, narednog dana se kuva i čisti od kostiju i kože, a onda se dobro ispasira uz dodatak kuvanog krompira i začina.

I za one goste koji ne jedu ribu se nađe po nešto: sir iz ulja, pršut, biftek, pileće belo meso i svinjski file sa pečurkama.

Kažu da svoje poslastice domaće proizvodnje još nisu nazvali nekim određenim imenom. Imaju palačinke sa raznim dodacima, jednu lepu tortu sa orasima, (služi se sa kuglom sladoleda, i šlagom, prelivena čokoladom), a mi Vam preporučujemo: sladoled u vrućem voću. Izvrsno!

Za aperitiv preporučuju kvalitetnu domaću crnogorsku lozovu rakiju i voćne rakije poznatih proizvođača sa prostora Srbije.

Vinska karta obiluje belim i crnim vinima iz celog sveta.

Pušta se lagana sentiš muzika, ponekad i Bokeljska. Malo klapa nije na odmet uz ovakve mirise mora.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

ARZAMAS

„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...

Dan nauke - 10. juli!

Rođendan Nikole Tesle u srbiji se obeležava kao Dan nauke...

Brod ljubavi

Verovatno svakom od nas u određenim godinama dođe trenutak iracionalne destruktivne želje da spalimo stare fotografije i p...