Početna » Kuda? » Na klopu »

Široka staza

 
Široka staza
Na klopu | dodato 24.10.2008.
Detalji

Adresa: Dunavska bb, 11080 Zemun
Tel.: +381 2107 972
Radno vreme: od 12 do 24h

 
 

Riblji Restoran “Široka staza” se nalazi na visokoj obali Dunava, u Zemunu, skriven od pogleda slučajnih prolaznika.

Ovde navraćaju obični ljudi, estradne zvezde, glumci, umetnici, mladi i stari, ljubitelji Dunava i prirode. Ne očekujte blještavi sjaj, ali ni nemar. Ovde se služi dobra sveža hrana i domaća pića!
Iz ulice Pregrevica, koja je paralelna sa Cara Dušana, skreće se na kameni put koji vodi do same litice Dunava, a potom i do ušuškanog restorana.

Na ovom mestu se 35 godina nalazio sportsko rekreativni centar i uređena plaža sa tuševima, pijaćom vodom i toaletima. Tada je otvoren i ovaj objekat. Do danas je promenio mnogo domaćina, a od 1999. ga vodi Goran Blagojević, koji se ugostiteljstvom uspešno bavi već dve decenije. Svojim dolaskom je renorvirao i izgradio kuhinju i toalete, a restoran je uredio i ostavio da podseća na prošla vremena takav kakav je.

Ovo mesto je poznato po veoma opuštenoj atmosferi i uvek svežoj pre svega rečnoj i morskoj ribi. Ako niste ljubitelj ribe, preporučujemo Zemunsku punjenu vešalicu na ćumuru, kao i ostala roštiljska mesa.

Specijalitet restorana Široka staza su smudj i šaran na rostilju, kao i dimljeni šaran i pastrmka, koje vlasnik lično dimi u zimskom periodu. Prodimljena riba se na roštilju jos malo dopeče i tako služi uz dodatak blitve i kuvanog krompira.

Porcija (400g) smuđa, šarana, soma, kečige, lignji, škarpine ili skuše košta od 450 do 620din. (oktobar 2008)

Svakog dana se kuva riblja čorba od najkvalitetnije rečne ribe (140 din.).

Salate su sezonske. Leti se služi: kupus, paradajz, krastavac, pečena paprika, sopska..., a zimi: kiseli kupus, pečene paprike, ajvar, turšija (do 150din).

Kolači su domaći: baklave i tulumbe.

Žestoka pica su takođe domaće proizvodnje: kruška, loza, šljiva i jabuka (do 150din.).

Vinska karta nudi:
Domace crno i belo vino iz Iriga (1 litar 550din.),
Dezertna bela vina 0,7l ;
Dezertna crna vina 0,7l ;
Vina sa prostora ex Jugoslavije (do 1000 din.)

Ovde navraćaju obični ljudi, estradne zvezde, glumci, umetnici, mladi i stari, ljubitelji Dunava i prirode.

Vlasnik restorana poručuje: “Želim da ostane ovako kako sada izgleda, oaza mira, da dolaze novi i stari gosti i njihovi prijatelji, i neće se pokajati. Ne očekujte blještavi sjaj, ali ni nemar. Ovde se služi dobra sveža hrana i domaća pića!”

Navedene cene su iz perioda oktobar 2008. Spadaju u srednje – niže. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Čajanka sa kraljicom Natalijom
Muzej Dom Jevrema Grujića, Turistička organizacija Beograd i Udruženje turističkih vodiča Srbije predstavili su najnoviji program......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Deverika punjena kašom

Ovo jelo potiče iz 18 veka. Sastojci i način pripreme su jednostavni i zdravi....

Calamares salata

Ova salata je posebno zdrava jer jer su njen osnovni sastojak lignje, a u njima ima cinka. Da li znate da je cink drugi najza...

Zlatnik - Petrovac

Ovaj restoran već svojim spoljnim izgledom privlači posetioce. Kuhinja je glavni adut Zlatnika. Gastronomska iskustva iz ov...