Početna » Kuda? » Na klopu »

Amigo meksički restoran

 
Amigo meksički restoran
ARHIVA
Na klopu | dodato 05.04.2012.
Detalji

Adresa: Mladena Stojanovica 2a, Dedinje, 11000 Beograd
Tel. +381 11 266 33 66
Fax. +381 11 36 72 636
E-mail: amigo@tehnicom.net
Radno vrema: od 8 do 23h

 
 

Ambasador Meksika, otvorio je ovaj restoran 1985. godine i dao mu ime "Amigo" (esp. prijatelj). Gosti su uglavnom ambasadori, ljudi iz poslovnog sveta, stranci, ali i svako ko je prijatelj Meksika i njegove kuhinje.

"Ramstek Amigo" ili "Meksicki ustipak" je veoma slican leskovackom: mleveno meso sa ljutim sosom, kackavaljem, slaninicom.
Na vratima Vas ceka dobrodoslica, veliki pano sa koga Vas pozdravlja "amigo" i skida sombrero u Vasu cast. Enterijer je u starom stilu, grede na tavanicama i lukovi izvedeni su od drveta. Slika Belog andjela, deo je ovog enterijera. Zatvoreni deo restorana pruza puno svetlosti, a restoran ima i bastu.

Ono na sto prvo pomislimo kada je meksicka kuhinja u pitanju je ljutina. To cete i potvrditi kada probate neke od specijaliteta koji se ovde spremaju.

"Ramstek Amigo" ili "Meksicki ustipak" koji je veoma slican leskovackom (mleveno meso sa ljutim sosom, kackavaljem, slaninicom) uz neizostavne meksicke tortilje su ono sto je ovaj ambasador pozeleo da nam predstavi i priblizi.

"Amigo" priprpema i nacionalna jela. Na prvom mestu je: "Steak Amigo" (biftek punjen njeguskom prsutom, kackavaljem i pecurkama). Zatim sledi "Njeguski steak", a osim bifteka, restoran nudi pecenje, piletinu i ribu.

Naravno, pre jela se pije Tequila, nacionalno pice Meksika, koja se sluzi sa limunom i solju, a veliki je i izbor meksickih vina.

Poslastice su sa naseg podneblja, stare oprobane recepture: bakin kolac, tulumbe, baklave, palacinke, a isto tako i sladoled ili neki vocni kup.

Slusa se starogradska ili zabavna muzika.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

1000 Ruža (Motel)

U mirnom okruženju avalske sume, na magistralnom putu Beograd – Topola – Kragujevac (tzv. Avalskom putu), 13km od Terazi...

Koliko košta najskuplji stan na svetu?

Malo manje od 170 miliona evra, tačnije 169 miliona i 313 hiljada....

Turska salata

Skuvajte belo pileće meso uz dodatak zeleni i jedne kocke za pileću supu. Skuvano meso ostavite da se ohladi, pa isecite na...