Početna » Kuda? » Na klopu »

Salaš (Zemun)

 
Salaš (Zemun)
Na klopu | dodato 24.01.2010.
Detalji

Adresa: Sinđelićeva 34, 11080 Zemun
Radno vreme: od 12h do 24h, obavezna rezervacija

 
SalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalaš
 

Ovaj Zemunac, rodjen je u maju 2005. godine, a nakon godinu dana rodjen je jos jedan, s' one strane reke, u ulici Majke Jevrosime u Beogradu. Stari vojvodjanski ambijent, u kome sve, od zidova do poda, podseca na salas.

Sustikle, ćilimi, stare stolice, vitrine, i sve to ukrašeno sa venčićima cveća. U jednom trenutku ćete pomisliti da ni Vi ni ambijent ne pripadate ovom vremenu.
Ovo je restoran nacionalne, a ponajvise vojvodjanske kuhinje. Domaci specijaliteti, kao sto su curetina sa mlincima, salaski zalogaj, salaski ranac, ili srneci gulas, izdvajamo iz menija.

Dimljena pastrmka, smudj fileti, ili smudj sa mileramom, deo su ponude ribljeg menija. Salata od kiselog kupusa, tursija, ajvar... zaista nacionalno!

Domaca su i vina, iz podruma nasih malih vinarija (Radenkovic, Radovanovic, Kovacevic), rakija je takodje nasa poznata - Kajsija, Loza, Prepecenica, a pivo je Niksicko, Jelen i Beck's.

Ako ste zaboravili ukus domace strudle, knedli sa sljivama, pite sa visnjama i jabukama, vanilica...dodjite u "Salas". Kao sto rece Balasevic, "al' se nekad" dobro jelo...".

Ponedeljkom i utorkom svirace Vam "Novi spomenari", sredom i cetvrtkom "Svilen konac", a petkom, subotom i nedeljom (nedeljom vec od 14h), tamburaski orkestar "Sremski biseri".

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Lorenzo i Kakalamba

Ovaj ekstravagantan restoran neobičnog imena otvoren u oktobru 2010. godine. Svoju klijentelu želi da privuče jedinstveno...

Kovač

Po legendi koja se prepričava, „Kovač“ je oduvek bio utočište putnika. Kafana pored puta, u koju su svraćali i oni ...

Milagro

Na obali Dunava, čuvenom zemunskom šetalištu, otvoren je prvi i jedini španski restoran u Beogradu. Kao novina na beograd...