Početna » Kuda? » Na klopu »

Salaš (Zemun)

 
Salaš (Zemun)
Na klopu | dodato 24.01.2010.
Detalji

Adresa: Sinđelićeva 34, 11080 Zemun
Radno vreme: od 12h do 24h, obavezna rezervacija

 
SalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalašSalaš
 

Ovaj Zemunac, rodjen je u maju 2005. godine, a nakon godinu dana rodjen je jos jedan, s' one strane reke, u ulici Majke Jevrosime u Beogradu. Stari vojvodjanski ambijent, u kome sve, od zidova do poda, podseca na salas.

Sustikle, ćilimi, stare stolice, vitrine, i sve to ukrašeno sa venčićima cveća. U jednom trenutku ćete pomisliti da ni Vi ni ambijent ne pripadate ovom vremenu.
Ovo je restoran nacionalne, a ponajvise vojvodjanske kuhinje. Domaci specijaliteti, kao sto su curetina sa mlincima, salaski zalogaj, salaski ranac, ili srneci gulas, izdvajamo iz menija.

Dimljena pastrmka, smudj fileti, ili smudj sa mileramom, deo su ponude ribljeg menija. Salata od kiselog kupusa, tursija, ajvar... zaista nacionalno!

Domaca su i vina, iz podruma nasih malih vinarija (Radenkovic, Radovanovic, Kovacevic), rakija je takodje nasa poznata - Kajsija, Loza, Prepecenica, a pivo je Niksicko, Jelen i Beck's.

Ako ste zaboravili ukus domace strudle, knedli sa sljivama, pite sa visnjama i jabukama, vanilica...dodjite u "Salas". Kao sto rece Balasevic, "al' se nekad" dobro jelo...".

Ponedeljkom i utorkom svirace Vam "Novi spomenari", sredom i cetvrtkom "Svilen konac", a petkom, subotom i nedeljom (nedeljom vec od 14h), tamburaski orkestar "Sremski biseri".

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Krug dvojke

Nadomak "Politike" ovaj caffe postoji od 2008. godine. Naziv i idejno rešenje enterijera idu u prilog ideji vlasnika da sjed...