Početna » Kuda? » Na klopu »

Proleće

 
Proleće
Na klopu | dodato 18.09.2008.
Detalji

Vuka Karadžića 11, 11000 Beograd
Tel: +381 11 26 35 436
Radno vreme: od 09 do 23h

 
ProlećeProlećeProlećeProlećeProlećeProlećeProleće
 

Restoran "Prolece" veoma je popularan i posecen. Nalazi se na samo par koraka od strogog centra, u ulici Vuka Karadzica. Stari Beograd pamti njegovo dugogodisnje postojanje. Afirmisan je svojom dobrom, nacionalnom kuhinjom.

Ovo je restoran gde se za malo novca možete dooobro najesti. Uživajte!!!
Ovde je sva paznja usmerena na kvalitet i raznovrsnost jela. Enterijer se tako vec godinama nije menjao, pa tako, unutrasnjost restorana podseca na staru kafanu. U sezoni, radi basta, koja dovoljno govori o posecenosti. Cesti gosti su iz sveta sporta, politike i estrade.
"Prolece" Vam nudi veoma raznovrsnu kartu dnevnog menija, kao i jela sa rostilja, brojna kuvana i gotova jela, riblji meni, jela po porudzbini, razne vrste salata... Gotova jela za poneti su postala trend poslednjih godina, imajuci u vidu tempo zivota.
Tako, poslovni ljudi mogu ovde kupiti gotovo, kuvano jelo sa 20% popusta. Iz ponude izdvajamo: Spanac sa piletinom, Punjeni plavi patlidzan ili Salatu od radica.
Pocevsi od hladnih predjela - pihtija ili prebranca, preko skembica, pasulja, spanaca, graska, govedjeg gulasa, sarmica od zelja, punjenih paprika, do pecenja (svinjskog, teleceg i jagnjeceg), ljubitelji srpske kuhinje obradovace se i rostilju. To ce biti biftek, vesalica ili mesano meso.
U "Prolecu" se svakodnevno priprema i rastan sa teletinom (poznati hercegovacki specijalitet), ili podvrak sa svinjskim mesom.
Jela po porudzbini, poput Karadjordjeve snicle, Sumadijske bele vesalice, medaljona sa pecurkama ili Sote Stroganov, deo su bogate ponude ovog restorana.
Na ribljem meniju su: Oslic, Smudj, Saran, Pastrmka na zaru i Dagnje na buzaru.
Uz ovakav meni, asortiman vina od preko 100 vrsta, zadovoljice svaciji ukus. Od domacih, preko hrvatskih, portugalskih, francuskih, italijanskih, vina vrhunskog kvaliteta, crnih i belih vina, arhivskih, pa cak i desertnih.
Viljamovka, Zuta osa, Kajsija, Lincura, Dunja, Loza, Prepecenica... dakle domaca rakija pre svega.
Piva ima nekoliko vrsta, Heineken, Beck's, Lav...
Muzika se ne slusa, nema potrebe, jedite i idite.
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pepe

Salad bar & steak house Pepe nosi ime po biberu. Nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. To je mesto gde u lepom ambije...

Grahovo

Kafana Grahovo je otvorena 2008. godine. Naziv je dobila po Bosanskom Grahovu....