Početna » Kuda? » Na klopu »

Plato

 
Plato
Na klopu | dodato 27.03.2010.
Detalji

Adresa: Akademski plato 1, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 26 35 010, +381 11 26 35 363
Radno vreme: od 09h do 0h, nedeljom od 12h do 01h

 
PlatoPlatoPlatoPlatoPlatoPlatoPlatoPlatoPlatoPlato
 

Prvi "Plato" otvoren je u Beogradu 1993. godine, u samom centru grada i ujedno je i najpoznatiji. Prvobitna zamisao bila je da knjizara i restoran budu objedinjeni. Ipak, realizovan je sa knjizarom u prizemlju i restoranom na spratu.

Ponuda jela i pića je impozantna sa preko 60 vrsta jela i dnevnim menijem po promotivnim cenama.
U medjuvremenu se porodica "Plato" uvecala i sada broji sedam objekata koji dele isti naziv. Nepisano pravilo je da se osnovnom imenu clana porodice dodaje ime zgrade u kojoj se nalazi - npr. "Plato Airport City".

Ponuda jela i pica je impozantna sa preko 60 vrsta jela i dnevnim menijem po promotivnim cenama. Pomenuti meni traje od 12h do 18h i cine ga 2-3 corbe, pet glavnih jela, pet razlicitih priloga i isto toliko razlicitih salata. Npr. petak: pileca supa, spagete sa bolonjez sosom, latino piletina (seckana, grilovana na maslinovom ulju, sos na bazi neutralne pavlake sa tri vrste paprike, brokulima, karfiolom i pomfrit), juneci sote u crnom vinu (seckani krajevi bifteka, sos od crnog vina, pecurke i krastavci), prilozi (pire krompir, grasak na puteru, grilovane tikvice, salate od paradajza ili kupusa).

Ala carte meni cini: 14 vrsta salata (grcke ili plato salate, taljate salate sa seckanim biftekom, svedske salate sa dimljenim lososom), 17 vrsta piletine, 6 vrsta curetine, 8 vrsta stekova zatim riba list file sa bademom, losos (cetiri razlicite vrste), lignje primavera.

Od vina imaju spanska, argentinska, francuska, desertna "Porto" i crnogorska.

Poslastice po kojima se prepoznaju su: kapri torta sa jagodama, pite od malina i kokosa, kao i svarcvald, zaher ili cokoladna torta.

Preko dana je za muziku zaduzen DJ, dok se cetvrtkom smenjuju bendovi "Di luna bluz" i "Best bit". Petkom svira Jovan Maljokovic, a sastav "Sosabi" subotom. Svirke uglavnom pocinju u 22h i traju do 01h, odnosno sve dok ne postanu suvise bucne za komsije i okolinu.

Cene su srednje.Pogledaj i:

vina

,

deserti

,

dj

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Nachos

Otvoren među prvima, "Nachos" je veteran čuvene ulice Strahinjića Bana. Poznat je kao dobro mesto za piće u dnevnim ili v...

Tajna

Kuhinja je internacionalna i nudi jela koja su trenutno u modi: bifteci, piletina, ćuretina, ribe (orada, losos, list, som.....

Koh

Ima li brže i jednostavne poslastice? Predstavljamo Vam dva predloga za pripremanje. Koh većina pravi od griza, mleka, ali ...