Početna » Kuda? » Na klopu »

Šešir moj

 
Šešir moj
Na klopu | dodato 16.09.2008.
Detalji

Skadarska 21, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 322 87 50
Radno vreme: od 09h do 01h

 
Šešir mojŠešir mojŠešir mojŠešir mojŠešir mojŠešir mojŠešir mojŠešir moj
 

Nocni zivot na Balkanu, opet je k'o u sred Pariza, pogotovu ako se nadjete u Skadarliji, boemskoj cetvrti Beograda. Ona predstavlja deo elite beogradskog ugostiteljstva, gde se kao po pravilu vode prijatelji, gosti iz inostranstva i unutrasnjosti.

"...Šešir moj, šešir moj, na koso, Nosio bi', al' mi ne da moj pos'o... ...Bio pijan ili ne, Pijanica, mangup, lola zovu me... ...Marame, marame sarene, U mene se zagledale sve žene..."
Sesir moj je renomirani i nadaleko poznat restoran koji neguje tradiciju nacionalne kuhinje. Sa svoje tri celine (sale) i dva orkestra, omiljeno je mesto domacih, a posebno stranih gostiju i diplomatskih predstavnika u nasoj zemlji. Zidovi prepuni umetnickih slika daju jedan poseban smek enterijeru, a ujedno predstavljaju prodajnu izlozbu. Retko se desava, da velike, znacajne i jubilarne proslave prodju bez nekog "Sesira".
U ponudi su, izmedju ostalog, kvalitetna hladna (sir, kajmak, prsut) i topla srpska predjela. Najpopularnija su raznovrsna jela sa rostilja (na cumur naravno). Izdvajamo cuveno mesano meso (cevap, ustipak, raznjic, rolovana piletina, punjena vesalica, slaninice, kobasice).
Od ribljih i posnih specijaliteta imaju: filete pastrmke, lignje na zaru, pecurke na zaru, corbu od pecuraka, prebranac...
Specijaliteti kuce su: 1) punjeni svinjski file sa kackavaljem, sunkom, suvim mesom, pecenom paprikom i kajmakom; 2) dve bele vesalice pecena paprika i kajmak; 3) skadarlijski urnebes (svinjski file, nesto slicno muckalici, uz dodatak manje ili vise ljutog zacina po zelji). Uz sve ovo dobro idu sezonske salate.
Ne smemo preskociti domace rakije ("Zuta osa" i Dunja), obzirom da njima pocinje cela gozba. Karta pica belezi vise vrsta piva, kao i vina sa razlicitih vinogradarskih podrucja.
Tufahije, orasnice, pite (sa orasima i jabukama) i palacinke su prava zavrsnica ovom nacionalnom obroku.
Ako ste ljubitelj dobre starogradska muzike, navratite posle 19h, a dama Skadarlije, koja predstvlja zastitni znak cele ulice i restorana, dolazi nesto kasnije.Pogledaj i:

sesir

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Ekipa filma „Šešir prof. K. Vujića"

Mladi glumci su posetili bioskop „Cineplexx“ 26. februara, kako bi se upoznali sa ljubiteljima ovog filma....

Šešir moj

Nocni zivot na Balkanu, opet je k'o u sred Pariza, pogotovu ako se nadjete u Skadarliji, boemskoj cetvrti Beograda. Ona preds...

Šešir prof. Vujića videlo 100.000 ljudi

Sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je film Zdravka Šotre „Šešir profesora Koste Vujića“, u produkciji Koš...