Početna » Kuda? » Na klopu »

Mojito

 
Mojito
Na klopu | dodato 07.04.2009.
Detalji

Adresa: Lazarevićeva 5, 11000 Beograd
Tel: +381 11 33 45 842
Radno vreme: od 09h do 01h

 
Mojito logo
 

"Mojito" bar restoran se nalazi u blizini bioskopa Tuckwood, zastićen od gradske vreve, a opet nedaleko od centra grada.

Sva jela se spremaju od prvoklasnih namirnica i odnos cene i kvaliteta je veoma dobar.
Dobio je ime po čuvenom kubanskom koktelu Mojito (Mohito), koji se pravi od belog ruma, žutog šećera, lime-a i svežih listova Nane.

Na ovom mestu, “Mojito” postoji od 2005. godine, a od novembra 2008. ima novu vlasničku strukturu. Najznačajnija novina je kuhinja, pa nije više samo koktel bar, već i restoran.

Sastoji se iz tri ukomponovane celine. U krajnjem centalnom delu je pomodni desetometarski šank. U desnoj polovini su stolovi sa interesantnim stolicama, koje su znatno više od standardnih, ali i mnogo udobnije od barskih.

Leva polovina, sa udobnim foteljama, pruža vise intimnosti. Ovde možete uživati u pravim kubanskim i dominikanskim cigarama, a mislilo se i na one koji ne mogu bez TVa - sa obe strane je po jedan veliki LCD.

Osim standardne ponude pića, ovde možete probati razne koktele i koktel kafe. Ponedeljkom od 14h do 22h gostuje majstor za pravljenje koktel kafa, a ostalim danima obučeno osoblje nastavlja majstorovim stopama. Od žestokih pića izdvajamo rakije: "Žuta osa", "Dunja Dukat", "Lozovača"... U ponudi piva su Efes i Weifert. Tu je veliki izbor vina sa svih meridijana.

Kuhinja je italijanska, meksička i internacionalna. Na svaka tri meseca se osvežava jelovnik.

Iz meksičke kuhinje izdvajamo: Nachos sa raznim dodacima, Quesadilla (tortilja sa grilovanom piletinom, pavlakom, kačkavaljem i salsom), Burrito (tortilja sa povrćem i sa salsom) i Fajita (tortilja sa teletinom, povrćem i salsom).

Paste, salate i rižota su predstavnici italijanske kuhinje. Preporučujemo da probate "Tagliatelle con prosciutto e zucchine" (tagliatelle, pršut, tikvice, neutralna pavlaka), kao i tagliatelle sa teletinom, sušenim vrganjima, prazilukom i neutralnom pavlakom.
"Nisoaz salata" je odlična za lagani obrok. Čine je: miks zelenih salata sa svežim povrćem i tunjevinom.

Svakog dana se sprema kuvano jelo dana po ceni od 240din (april 2009.)

U Mojito-u se do 13h služi doručak po popularnim cenama od 220din do 330din (april 2009.).

Program dešavanja:
Ponedeljkom je pomenuta promocija koktela od kafe.
Utorkom je promocija zdrave hrane.
Sredom se očekuje druženje sa glumcima iz JDP-a.
Četvrtak će verovatno biti rezervisan za dan koktela.
Petkom i subotom je veče žive muzike od 22h - akustična gitara.
Nedeljom će biti organizovan nedeljni ručak uz posebne pogodnosti.

Sva jela se spremaju od prvoklasnih namirnica i odnos cene i kvaliteta je veoma dobar.
Globalno, cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Campo di fiori

Vlasnici su bracni par koji je nekada ziveo u Rimu, a Ideja vodilja je bila da se u Beograd donese nesto sto ce i svojim izgl...

Nautičko Selo Biser - Boljevci

Nautičko Selo Biser nalazi se na Savi u Boljevcima. Okruženo je pitomom šumom, i mirnom rekom. Posetioce posebno privlači...