Početna » Kuda? » Na klopu »

Sač

 
Sač
Na klopu | dodato 12.09.2008.
Detalji

Adresa: Rabina Alkalija 5, 11080 Zemun
Tel.: +381 3161 800
Radno vreme: od 09 do 01h

 
 

Restoran Sač se nalazi u starom jezgru centra Zemuna, izmedju Glavne ulice i zemunske bolnice, u nekadašnjoj Sinagogi.

Specijalitet restorana su jela ispod sača po kojima je i dobio ime. Preporučujemo Vam: jagnjetinu, teletinu, butkice i kolenice - sve ispod sača.
Enterijer je kompletno uređen prirodnim materijalima. Pod je od biber crepa. Kamin je od opeke, kao i šank, koji je ukrašen poklopcima bačvi. Sa drvenih greda na zidovima i plafonu vise retro svetiljke i lusteri od kovanog gvožđa. Sedi se na drvenim klupama i stolovima od fosni i oblica.

Specijalitet restorana su jela ispod sača po kojima je i dobio ime. Preporučujemo Vam: jagnjetinu, teletinu, butkice i kolenice - sve ispod sača (510 do 870 din.)
Tu je i Jagnjetina sa ražnja (1400 din./kg)

Uz sva poručena jela kao prilog stiže krompir ispod sača sa kajmakom i neizostavni hleb - svež i vruć u svako doba.

Veoma dobra su i jela sa roštilja: "Ćevap Sač" - 10 ćevapčića sa kajmakom i paprikom koja je dinstana i sitno seckana (530 din./porcija od 400g), Pileće rolnice punjene kajmakom (530 din.), Rolovana tirolska slanina punjena kačkavaljem i paprikom (470 din.).
Tu su i kuvana jela: Teleća glava u skembetu (310 din.), Prebranac sa domaćom kobasicom (250 din.)
Posna jela: Prebranac u paprici (310 din.), rižoto sa pečurkama (250 din.)
Odlično je hladno predjelo Sač: pršuta, duvan čvarci, feta sir, kajmak, urnebes i prebranac (340 din.)
Za ljubitelje čorbi - Teleća čorba (90 din.).
Salate su standardne: šopska, lučena paprika, paradjz sa sirom i lukom i sve ostale sezonske salate (135 din.).

Žestoka pića: pet vrsta voćnih rakija, domaća šljiva, loza, Pelinkovac, vinjak, votka, francuski konjak...
Vina: Domaće točeno crno i belo vino, Župa podrumi Rubin, Dezertna vina, Radovanović, Tera Lazarika, crbogorska, italijanska i francuska vina.
Tu su i razna bezalkoholna pića.

Posetioce restorana najviše privlači dobra hrana, lepa bašta i živa muzika (starogradska, ruska, ciganska i evergrin). Bend se zove Labanda, a sačinjavaju ga 4 izvođača: harmonika, gitara, kontrabas i klarinet.

U sali ima 60 mesta, a u bašti 70. U novembru će restoran proslaviti tri godine uspešnog rada. Ovde možete organizovati manje skupove do 30 gostiju.

Cene su srednje-niže (navedene pojedinačne cene su iz perioda: avgust 2008).Pogledaj i:

pecenje

,

sac

,

zemun

,

etno

,

rostilj

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

O pozorišnom životu Zemuna

Scensko delo je kratkog trajanja. Kao leptirova igra privučena svetlom zablista i sagori najčešće bez ikakvog traga, pa t...

Granžan caffe galerija

Caffe galerija osnovana 2005. godine, nalazi se na Dunavu. Ambasadori, ljudi iz sveta umetnosti, i mnogi stranci su posetili ...