Početna » Kuda? » Na klopu »

Dona - Krepoljin

 
Dona - Krepoljin
Na klopu | dodato 04.09.2008.
Detalji

Adresa: 12316 Krepoljin
Tel.: +381 12 442 330
Mob.: +381 63 15 99 885
Vlasnik Ljubiša Krepoljinac

 
 

Kafana Dona se nalazi u samom centru mestašca Krepoljin, na obroncima Homoljskih planina, na putu Petrovac na Mlavi, Žagubica - Zaječar. Dona na ovom istom mestu postoji 120 godina, ali su se vlasnici smenjivali.

U Krepoljinu je pijačni dan ponedeljkom, pa je tada velika gužva u samom mestu pa i u kafani.
Izgledom je skoro nepromenjena od postanka do današnjeg dana. Sa krovom na četiri vode, niska i simpatična, sa ulazom i prozorima do glavne ulice i četvrtastim drvenim stolovima prekrivenim kariranim čarsavima, vratiće Vas u prošla vremena. Spoljni zidovi kafane su debljine 1m, a pregradni 60cm, tako da je leti hladovina, a zimi je toplo.

Ima veliku ugostiteljsku tradiciju. Pošto se nalazi u samom centru grada koji broji oko 2000 stanovnika, i na važnoj saobraćajnici, u nju svraćaju putnici namernici, vozači teretnih vozila i autobusa kao i sami meštani Krepoljina i okolnih sela. U Krepoljinu je pijačni dan ponedeljkom, pa je tada velika gužva u samom mestu pa i u kafani.

Glavno jelo je roštilj. Nude se odlične pljeskavice, ćevapčići, vešalice, domaće kobasice, pileće belo meso i bataci po ceni od 100 do 250 din (avgust 2008), sa raznim salatama i prilozima.

Gostima se nude domaća žestoka pića po ceni od 30 din., pivo 60 din., sokovi 50-60 din. i kafa sa ratlukom 30 din. (avgust 2008).

Pod istim krovom se nalazi i kladionica. U Kafani Dona gosti su bili brojni političari: Dr. Vojislav Šešelj, Dačic, Dinkić, razni glumci i pevači. Tom prilikom je Ivica Dačić odigrao jedan tiket.Pogledaj i:

rostilj

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Srpska kruna

Srpska kruna postoji od 1990. godine. Najstariji je restoran na Adi Ciganliji i radi tokom cele godine. Kuhinja je srpska, na...

Igmanac

Restoran nudi domaću kuhinju, mada nije neobično naručiti neku od riba (brancin, orada, som...). Ipak ono što je za gurma...

Verona

Restoran „Verona“ je otvoren sedamdesetih godina prošlog veka. Tada se u njemu služila italijanska kuhinja, pa otuda i ...