Početna » Kuda? » Na klopu »

Dona - Krepoljin

 
Dona - Krepoljin
Na klopu | dodato 04.09.2008.
Detalji

Adresa: 12316 Krepoljin
Tel.: +381 12 442 330
Mob.: +381 63 15 99 885
Vlasnik Ljubiša Krepoljinac

 
 

Kafana Dona se nalazi u samom centru mestašca Krepoljin, na obroncima Homoljskih planina, na putu Petrovac na Mlavi, Žagubica - Zaječar. Dona na ovom istom mestu postoji 120 godina, ali su se vlasnici smenjivali.

U Krepoljinu je pijačni dan ponedeljkom, pa je tada velika gužva u samom mestu pa i u kafani.
Izgledom je skoro nepromenjena od postanka do današnjeg dana. Sa krovom na četiri vode, niska i simpatična, sa ulazom i prozorima do glavne ulice i četvrtastim drvenim stolovima prekrivenim kariranim čarsavima, vratiće Vas u prošla vremena. Spoljni zidovi kafane su debljine 1m, a pregradni 60cm, tako da je leti hladovina, a zimi je toplo.

Ima veliku ugostiteljsku tradiciju. Pošto se nalazi u samom centru grada koji broji oko 2000 stanovnika, i na važnoj saobraćajnici, u nju svraćaju putnici namernici, vozači teretnih vozila i autobusa kao i sami meštani Krepoljina i okolnih sela. U Krepoljinu je pijačni dan ponedeljkom, pa je tada velika gužva u samom mestu pa i u kafani.

Glavno jelo je roštilj. Nude se odlične pljeskavice, ćevapčići, vešalice, domaće kobasice, pileće belo meso i bataci po ceni od 100 do 250 din (avgust 2008), sa raznim salatama i prilozima.

Gostima se nude domaća žestoka pića po ceni od 30 din., pivo 60 din., sokovi 50-60 din. i kafa sa ratlukom 30 din. (avgust 2008).

Pod istim krovom se nalazi i kladionica. U Kafani Dona gosti su bili brojni političari: Dr. Vojislav Šešelj, Dačic, Dinkić, razni glumci i pevači. Tom prilikom je Ivica Dačić odigrao jedan tiket.Pogledaj i:

rostilj

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dišina koliba

U izuzetno osmišljenom enterijeru na Senjaku, nalazi se restoran koji postoji već 5 godina. Restoran-koliba, u prvi mah pod...

Mala fabrika ukusa

Restoran "Mala fabrika ukusa" je otvoren u novembru 2009. godine. Bajkovit naziv odgovara atmosferi koja ovde vlada, a ideja ...

Hacienda Rodizio

Hacienda Rodizio je restoran brazilske kuhinje sa specifičnim načinom služenjem mesa - sa sablje. Vlasnik je ideju vodilju...