Početna » Kuda? » Na klopu »

Golub

 
Golub
ARHIVA
Na klopu | dodato 06.04.2012.
Detalji

Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 202, 11000 Beograd
Tel: +381 11 2421 401
Web: http://www.golub.rs
Radno vreme: od 09h do 01h, nedeljom od 14h do 01h

 
 

Ovo je vec renomirana pizzeria u cuvenom Bulevaru. Desetak godina njihova adresa je bila stotinak metara vise, a od 2002. god. preseljen je ovde, gde se nalazi i danas.

Ime je dobio po osnivacu, cije je ime upravo Golub.
Golub je i restoran, i to ne samo italijanske, vec i internacionalne kuhinje izvrsnog kvaliteta i proverene usluge. Ime je dobio po osnivacu, cije je ime upravo Golub.

Tamno zelena boja je neizostavan deo enterijera i eksterijera. Basta, koja se nalazi do same ulice, natkrivena je zelenom tendom, a venecijaneri u unutrasnjem delu, koji se nalaze na vratima i prozorima, takodje su u boji zelene masline. Zidovi su obojeni u neznu bez nijansu. Police od drveta, na kojima se nalaze samo neka vina iz sirokog asortimana, postavljene su u udubljenjima na zidovima i osvetljene diskretnim lampama.

Meni je veoma raznovrstan: doručak (omleti, palačinke, pršut, sirevi...), dnevni meni (gulaš, kupus, musaka, sarma...), pizze i paste po kojima je Golub najpoznatiji, salate i čorbe, roštilj, jela po porudžbini, riblji specijaliteti (rižota, dimljeni losos, pastrmka, morski plodovi)...

Veoma popularan je file Golub, koji podrazumeva dva teleca filea punjena sa tri vrste italijanskog sira i prsutom, koji se paniraju i pohuju, zatim peku u pecnici i na kraju preliju sa besamel sosom. Ovo je veoma obilan obrok i sigurno ce zadovoljiti Vas apetit.

Pizzeria "Golub", koja na prvom mestu nudi Golub pizzu kao specijalitet Kuce, takodje nudi i Siciliana pizzu. Ona se smatra tradicionalnom italijanskom pizzom, testo je duplo tanje od klasicnog pizza testa, i sluzi se na drvenom tanjiru pravougaonog oblika. Za razliku od nje, Golub pizza je prava gurmanska, tako da ovde uistinu mozete naci za svakoga po nesto.

Osim klasicne ponude pica, "Golub" Vam nudi i nesto ekskluzivniju ponudu. Akcenat je na vinima, domacim i stranim. Od domacih izdvajamo ona iz podruma Radovanovic. Preporuka je crveno, suvo Cabernet, koje se fantasticno uklapa sa svakim jelom sadrzi meso, pa cak i ako je to pizza. Ako ste pak za neko belo, Chardonne je izbor za Vas.

Deserti su brojni: voćne salate, kkupovi, palačinke, torte, baklave, knedle sa šljivama, tiramisu, kolač od sira...

Muzika koja se slusa je ambijentalna.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Knežev lad

Nekada se na ovom mestu odmarao Knez Miloš Obrenović. Naime, još davne 1836. god, naredio je da se ovde izgradi bazen sa m...

Gaspaćo

Gaspaćo je hladna supa od paradajza i raznog povrća. Potiče iz južnog dela Andaluzije, a veoma je popularna u Španiji, P...

Crna maca - splav restoran

Sa Savskog nasipa kod tramvajske okretnice u Bloku 45, pogled pada na novoizgrađeni splav-restoran CRNA MACA....