Početna » Kuda? » Na klopu »

Filmski grad

 
Filmski grad
Na klopu | dodato 08.09.2009.
Detalji

Adresa: Kneza Višeslava br. 88, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 3559 180
Radno vreme: od 8:30h do 24h

 
 

U šumovitom, nenaseljenom delu Košutnjaka, već dugi niz godina, postoji restoran „Filmski grad“. U bujnom zelenilu, sa prostranom baštom i separeima obraslim bršljenom, restoran nudi odmor i opuštanje uz poznate nacionalne specijalitete.

Ovaj restoran nudi širok izbor jela sa našeg podneblja. Titulu „specijalitet Kuće“ nosi „pljeskavica filmski grad“
Negujući svoj dugogodišnji imidž, enterijer kao ni eksterijer restorana, nisu se mnogo menjali. Osim žardinjera ukrašenih cvećem, delova nameštaja, pa čak i fasade, koji su u skorije vreme dobili crvenu boju, čime je ceo ambijent dobio sasvim drugu notu, identitet je sačuvan u potpunosti. Raspolaže sa velikim brojem mesta i pogodan je za veća okupljanja, kao i za organizovane proslave i veselja.

Ako želite kompletan obrok, krenite od teleće čorbe, a zatim nastavite jelima sa roštilja i ostalim domaćim specijalitetima. Od obične do rolovane vešalice (200-400g), gurmanskih pljeskavica, ćevapa na kajmaku, medaljona, do leskovačke mućkalice, punjenih pilećih bataka, natur i karađorđeve šnicle, škembića, pa sve do jagnjećeg i prasećeg pečenja, ovaj restoran nudi širok izbor jela sa našeg podneblja. Titulu „specijalitet Kuće“ nosi „pljeskavica filmski grad“.

Pastrmka, oslić ili lignje, na meniju su za one koji vole ribu i morske plodove. Kao prilog svemu ovome, možete naručiti pomfrit, mešano povrće ili pekarski krompir.

Alkoholna pića su zastupljena u velikom broju (Johnny Walker, Jack Daniel’s, Stock, Baileys, Chivas…), a tu je i raznolika ponuda domaćih i stranih piva (točena i flaširana). Vinsku kartu sastavljaju uglavnom domaći proizvođači. Rakije od dunje, kajsije, kruške i šljive, takođe su domaće proizvodnje.

Slatko, slađe, najslađe…ako ste za vitaminsku i zdravu poslasticu, opredelite se za voćnu salatu, ako pak želite da se rashladite, uzmite sladoled, a ako želite da se podsetite starih srpskih poslastica, tu su palačinke, tulumbe i baklave.

Restoran je obezbedio parking i čuvara za Vašeg ljubimca točkaša.

Od ponedeljka do petka zabavljaće Vas orkestar svirajući uživo. Vikendom su uglavnom organizovana veselja, kada je unutrašnji deo zakupljen, ali restoran radi preostalim kapacitetom.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Shiraz

Restoran “Shiraz” je jedan hrabar pokušaj da se obnovi i unapredi kultura kvalitetnog vina, po kome je subotički kraj o...

La Costa Nova

Restoran La Costa Nova postoji od osamdesetih godina prošlog veka. Među gostima poznat kao krokodil, radio je jedno vreme v...

Deverika servirana sa renom i jabukom

U šerpi zagrejte sirće do ključanja, dodajte komade deverike, pa kuvajte poklopljeno 5 minuta. Sada dodajte supu od povrć...