Početna » Kuda? » Na klopu »

Taverna

 
Taverna
Na klopu | dodato 18.12.2009.
Detalji

Adresa: Zmaj Jovina br. 9, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 3287 410
Radno vreme: 10h - 01h pon-sub, 12h - 24h nedeljom

 
 

Nadomak same Knez Mihailove ulice, pod okriljem beogradske arhitekture, vreve i užurbanog miljea koji pruža grad, smestila se „Taverna“.

Kuriozitet predstavlja jagnjetina sa ražnja, gde će gost imati privilegu da posmatra proces pečenja.
U Zmaj Jovinoj ulici, na samo par metara od gradskog jezgra, ovo je mesto gde ćete osetiti urbanu tišinu.

Prvo što ce privući Vašu pažnju je bašta restorana. Pokrivena svetlom tendom, koja projektuje dnevnu svetlost u istim njenim prirodnim bojama, sa stolicama od bambusa, u letnjim mesecima, veoma je privlačno mesto. Najveći broj posetilaca (čak 70%) su turisti, ali i svi beograđani koji vole dobru hranu, u dobrom ambijentu, a po povoljnim cenama.

Unutrašnjost „Taverne“ odiše prirodnim materijalima, kožom, drvetom i ciglom. Posebno je interesantan deo tavanice, koji je sagrađen od cigle, a podupiru ga drvene grede. Mnoštvom detalja, predmetima iz starina i umetničkim slikama, ovaj ambijent osvaja.

Nastao kao podrum, kafana, a kasnije taverna i restoran, datira od 2002. godine. U početku je njegova osnovna ponuda bila riblja, a kasnije je proširena, tako da je danas moto ovog restorana „ovde gost može dobiti sve što poželi“. Možete čak naručiti pekinšku patku, koja nije na meniju, ali će je spremiti za Vas, ili recimo pečenje od divljači, srneći gulaš i štošta drugo.

Kuvari „Taverne“ tvrde da ćete ovde pojesti uvek sveže morske plodove i specijalitete od ribe.
Osim ovih, u ponudi su i specijaliteti od mesa, teletina i jagnjetina ispod sača, jela sa roštilja, a kuriozitet predstavlja jagnjetina sa ražnja, gde će gost imati privilegu da posmatra proces pečenja jagnjeta na ražnju. Kao svojevrsna atrakcija u centru grada, ovo će svakako privući i zadržati vašu pažnju.

Za ljubitelje nešto drugačijih ukusa, na meniju su kobasice od divljači, koje važe za odlične, a prave se od mesa srne, jelena, divlje svinje i zeca. Takođe, na meniju je uvek i dimljeni file od divlje svinje.

Rakije, flaširana piva i vina domaćih i stranih proizvođača, spadaju u standardnu ponudu, ali ono što je čini specifičnom je vino iz sopstvene proizvodnje. Prokupac kao crno i Smederevka kao belo, predstavnici su ovog asortimana, a potiču iz vinograda u Aleksandrovcu.

Od poslastica se izdvaja fantastična krempita.

Sluša se grčka muzika.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

...tvoji crteži su kao one Tesline enrgetske linije pored mog pejzaža!

Izložba Branislava Nikolića i Selmana Trtovaca...

Kuhinja

U duhu stare kafane, na Voždovcu, uz samu ulicu Vojvode Stepe, 2005. godine je nikao restoran domaće kuhinje. Tako su ga i ...

Prednovogodišnji koncert grupe Vrooom

Grupa Vrooom poklanja obožavaocima koncert koji će se održati u Kulturnom centru Grad u petak, 16. decembra....