Početna » Kuda? » Na klopu »

Šaran

 
Šaran
Na klopu | dodato 08.07.2008.
Detalji

Adresa: Kej Oslobođenja 53, 11080 Zemun
Tel. +381 11 2618 235
E: slashpro@sezampro.yu
Web: www.saran.co.rs

Radno vreme:
ponedeljkom od 16h do 01h,
ostalim danima od 12h do 01h,
nedeljom od 12h do 23h.

 
 

Pre više od jednog veka, tačnije pre 137 godina, na samoj obali Dunava, rođen je restoran „Šaran“, duša Zemuna.

Šaran" ima kuvare i kuhinju kojima se ponosi.
Idejni tvorac je alas Vićentije Vukotić, koji je u prizemlju svoje kuće otvorio kafanu, a ona kasnije postala nadaleko čuvena po svojoj ribljoj čorbi. Za alase, koji su pravo sa čamaca ovde donosili svoj ulov, ovo je svojevremeno bilo i pristanište i krčma. Točilo se vino i pržila riba, a danas ovo mesto zauzima sam vrh ugostiteljstva beogradske ponude.

Od 2004. godine ambijent je obnovljen i adaptiran, ali je zadržao autentičan izgled. Njegov enterijer je spoj tradicije, simbolizma i jedinstvenosti, a sve to u kompoziciji sa zahtevima modernog vremena. Za njegov identitet zaslužan je scenograf Aleksandar Denić. U toplim, letnjim mesecima, uživaćete u natkrivenoj bašti ovog restorana.

Kao što je poznato da „dobar tim uvek pobeđuje“, tako su ambicioznost i mladalački zanos u skladu sa iskustvom, doprineli da „Šaran“ ima kuvare i kuhinju kojima se ponosi. To je riblji restoran sa četiri zvezdice koji prvenstveno nudi tradicionalna jela od rečne ribe, ali i specijalitete od mesa. Vrhunski stručnjaci sa Jadrana su u „Danima Hvara“, preneli svoje kulinarske tajne kuvarima ovog restorana, te tako danas ovaj tim, nudi svu svežinu, kvalitet mora i morskog blaga – na tanjiru.

Riblja čorba, riblji paprikaš, smuđ na smederevski način, lignje punjene gamborima, brancin rolovan sa pršutom, naravno šaran i jedan od specijaliteta Kuće – „smuđ orli“, koji je retkost u ponudi beogradskih restorana, predlozi su za ukusan i zdrav obrok.
Mesna ponuda zasnovana je na bifteku, ramsteku, ćurećem i pilećem fileu, drugim rečima, na najkvalitetnijem mesu.

Jedan od najtraženijih i najčešće konzumiranih aperitiva je domaća rakija od dunje i kajsije, a izbor vina nudi i domaće i strane proizvođače. Ima ih preko 100 vrsta. Jedno od predloga je Kućno vino, koje se služi i na čašu.

Poslastice se spravljaju u vlastitoj proizvodnji. Baklava, koja je neizbežna, ili čokoladna torta, koja je osmišlja i priprema na licu mesta, „Šaran“-ova su slatka preporuka.

Svake večeri sviraju akustični tamburaši, a subotom i nedeljom i za vreme ručka zabavljaće Vas ciganski tamburaški orkestar.

Omogućen je pristup internetu bežičnim putem (WiFi).

U odnosu na kvalitet ponude i usluge, cene su srednje ka nižim. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Fileti lososa na belom luku

Osim lososa, u belom luku na isti način možete da pripremite i oslića....

27

Deo grada u kome se nalazi (Dedinje), uredno zeleno dvorište koje ga okružuje, kuća u kojoj se nalazi, prosvetljen enterij...

Slobodan Trkulja

Slobodan Trkulja, naš mladi umetnik, održaće novogodišnji koncert za srpsku novu godinu u Madlenijanumu 13. januara 2009....