Početna » Kuda? » Na klopu »

Kovač

 
Kovač
Na klopu | dodato 24.06.2008.
Detalji

Adresa: Bulevar oslobođenja 221, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 246 23 43, +381 63 415 215
Web: www.kovacgroup.com
E-mail: info@kovacgroup.com
Radno vreme: od 9h do 01h (kuhinja od 12h do 23h)

 
 

Po legendi koja se prepričava, „Kovač“ je oduvek bio utočište putnika. Kafana pored puta, u koju su svraćali i oni što proleze i oni što su baš zbog dobrog zalogaja došli.

Njegova bašta u zelenilu, koja ima i nekoliko natkrivenih separea, čini oazu mira i opuštanja.
Danas je to „gospodin“ u poznim godinama. Od 1932. godine do danas (2008.), mnogima je pružio okrepljenje i mnoge je nahranio i napojio. 2005. godine, obukao se u novo ruho, ali je zadržao duh starog i tradicionalnog. To je savremeni restoran u etno ambijentu.

Stubovi koji podupiru drvenu tavanicu, isprepletani su gredama obojenim u tamnu boju. Mnoštvo starih predmeta, rasprostrti ćilimi, zaista deluju autentično vremenu iz davnina.

Njegova bašta u zelenilu, koja ima i nekoliko natkrivenih separea, čini oazu mira i opuštanja. Može se slobodno reći da je to jedna od većih i lepših bašta u Beogradu. U vreme ručka, poslovnim partnerima, ovo može biti idealno mesto za radni sastanak (bežični internet - WiFi), a porodičnim ljudima, divno provedeno popodne.

Stara srpska kuhinja je zauzela veći deo njegovog menija. Služi se od srpskog pečenja, jela ispod sača i mnogobrojnih domaćih specijaliteta, do savremenih internacionalnih jela.

Domaća rakija od maline, šumskog ili drugog voća sa područja Srbije, predlog je za Vaš aperitiv, dok uz jelo možete ispijati neko od vina dopremljenih sa svih meridijana sveta.

Ponedeljkom, utorkom i sredom uživaćete uz žive zvuke starogradske muzike, četvrtkom uz romske- ljubavne, petkom domaće i strane hitove, a subotom uz zvuke zabavne i narodne muzike.

Dođite u „Kovač“ da divnim ukusima nahranite čula, a muzikom dušu – BUDITE KOVAČ SVOJE SREĆE!
 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Diva

Diva je perjanica restoranske ponude Grand Casino Beograd. Pripada miljeu najekskluzivnijih beogradskih restorana. Izgled ovo...

Prive

Cafe restoran Prive se nalazi na Vračaru, u jednoj od najpopularnijih ulica u Beogradu. "Prive" na francuskom znači privatn...

Koliko košta najskuplji stan na svetu?

Malo manje od 170 miliona evra, tačnije 169 miliona i 313 hiljada....