Početna » Kuda? » Na klopu »

Kuhinja

 
Kuhinja
Na klopu | dodato 19.06.2008.
Detalji

Adresa: Vojvode Stepe 93, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 2469 492, 2399 727
Radno vreme: od 10h do 24h

 
 

U duhu stare kafane, na Voždovcu, uz samu ulicu Vojvode Stepe, 2005. godine je nikao restoran domaće kuhinje. Tako su ga i nazvali – „Kuhinja“. Osim na ovoj adresi, postoji i u naselju Žarkovo.

Od jela po porudžbini, to je „Vešalica Vuk“, koja teži čak 500 g i punjena je šunkom, kačkavaljem, pečurkama i kiselim krastavčićima.
U etno enterijeru, sa kariranim stoljnjacima, drvenim gredama koje podupiru tavanicu i drvenim stepeništem, koje Vas vodi u galeriju, ostavlja utisak prijatnog i toplog doma. A kada vreme to dozvoli, bićete zaklonjeni u njegovoj predivnoj bašti.

Restoran u kome se dobro jede, nudi kuvana jela (pasulj, kupus, podvarak, gulaš, teleću čorbu), a kao preporuku kuvanih jela izdvaja ribić na kajmaku. Od jela po porudžbini, to je „Vešalica Vuk“, koja teži čak 500 g i punjena je šunkom, kačkavaljem, pečurkama i kiselim krastavčićima (cena 580 din., jun 2008.). Specijalitet kuhinje je mešano meso za dve i više osoba, a košta samo 880 din (jun 2008.). Njeguški steak, kraljevski ražnjici, mediteranski trouglići, takođe su preporuka za gurmane. Ćevapi i pomfrit, ćevapi u slanini, pljeskavice na kajmaku, leskovački uštipci, domaće kobasice, deo su asortimana jela sa roštilja. Tu su naravno i pileći specijaliteti, ali i riblji, kao što su oslić, pastrmka, losos, lignje, i kao kruna ove ponude – ajkula (porcija od 400g).

Imaju razne vrste salata, pasti, a tu su i piroške i pizze.

Domaća rakija od dunje je favorit kada je aperitiv u pitanju. Na karti pića se nalazi nekoliko vrsta piva, točenog i flaširanog, kao i češko pivo.

Muzički repertoar je zabavnog i stranog karaktera.

Cene su niže – srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Široka staza

Na ovom mestu se 35 godina nalazio sportsko rekreativni centar i uređena plaža sa tuševima, pijaćom vodom i toaletima. Ta...

Kao kod mame

Restoran "Kao kod mame" otovoren je u aprilu 2009. godine. Nalazi se u starom delu Zemuna, nadomak Dunava. Uređen sa element...

Tesoro

Caffe - pizzeria "Tesoro" nalazi se na Banovom Brdu preko puta McDonalds-a. Otvorena je u julu 2010. godine. ...