Početna » Kuda? » Na klopu »

Gurman

 
Gurman
Na klopu | dodato 12.06.2008.
Detalji

Nacionalna Kuća „Sveti Nikola“
Adresa: J. Subotića 6, 11080 Zemun
Tel. +381 11 2109 538
Radno vreme: od 09h do 23h

 
 

U potpuno seoskom ambijentu, sa bunarom i drvetom koje je posađeno mnogo pre nego što postoji sam restoran, 2001.godine otvorena je ova nacionalna kuća.

Specijalitet Kuće je Mix gurman (izbor najlepših jela sa roštilja), i teleće pečenje, koje kažu, svaki put iznova zadivljuje.
U predivnoj bašti, iznad koje se izdiže drvena tavanica, u kojoj u letnjim mesecima možete uživati u hladovini koju pruža, restoran nudi specijalitete domaće kuhinje.

Pretežno su to jela sa roštilja, koja podrazumevaju standardnu ponudu. Ipak, ono što se izdvaja i na neki način predstavlja specijalitet Kuće je Mix gurman (izbor najlepših jela sa roštilja), i teleće pečenje, koje kažu, svaki put iznova zadivljuje. Način na koji se ovaj specijalitet priprema, ono je što ga čini tako ukusnim i drugačijim. „Gurman“ ne bi bio gurman da ne nudi škembiće, a pored njih, još nekoliko kuvanih jela, čorbi (jagnjeća, teleća i riblja).

Na karti pića je nekoliko vrsta piva (jelen, lav...- 90 din. – jun 2008.), vina domaće, hrvatske ili makedonske proizvodnje, i loza, dunja, kajsija i viljamovka kao predstavnice domaće rakije.

Iako je u ranijem periodu muzički program bio skoro svakodnevan, danas je on izostavljen, ali postoji mogućnost dogovora i to kada se organizuju proslave ili svečanosti.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Dalton caffe

Ovaj poznati zemunski kafić je otvoren 1997. godine između McDonald's-a i Robne Kuće. Kao „jedinac“ u Glavnoj ulici bi...

Gurman

U potpuno seoskom ambijentu, sa bunarom i drvetom koje je posađeno mnogo pre nego što postoji sam restoran, 2001.godine otv...

Italijanski jastučići - Ravioli

Ravioli stavite u osoljenu vodu da se kuvaju po uputstvu. Šargarepu, tikvicu i papriku isecite na tračice dužine 2-3cm. Š...