Početna » Kuda? » Na klopu »

Gurman

 
Gurman
Na klopu | dodato 12.06.2008.
Detalji

Nacionalna Kuća „Sveti Nikola“
Adresa: J. Subotića 6, 11080 Zemun
Tel. +381 11 2109 538
Radno vreme: od 09h do 23h

 
 

U potpuno seoskom ambijentu, sa bunarom i drvetom koje je posađeno mnogo pre nego što postoji sam restoran, 2001.godine otvorena je ova nacionalna kuća.

Specijalitet Kuće je Mix gurman (izbor najlepših jela sa roštilja), i teleće pečenje, koje kažu, svaki put iznova zadivljuje.
U predivnoj bašti, iznad koje se izdiže drvena tavanica, u kojoj u letnjim mesecima možete uživati u hladovini koju pruža, restoran nudi specijalitete domaće kuhinje.

Pretežno su to jela sa roštilja, koja podrazumevaju standardnu ponudu. Ipak, ono što se izdvaja i na neki način predstavlja specijalitet Kuće je Mix gurman (izbor najlepših jela sa roštilja), i teleće pečenje, koje kažu, svaki put iznova zadivljuje. Način na koji se ovaj specijalitet priprema, ono je što ga čini tako ukusnim i drugačijim. „Gurman“ ne bi bio gurman da ne nudi škembiće, a pored njih, još nekoliko kuvanih jela, čorbi (jagnjeća, teleća i riblja).

Na karti pića je nekoliko vrsta piva (jelen, lav...- 90 din. – jun 2008.), vina domaće, hrvatske ili makedonske proizvodnje, i loza, dunja, kajsija i viljamovka kao predstavnice domaće rakije.

Iako je u ranijem periodu muzički program bio skoro svakodnevan, danas je on izostavljen, ali postoji mogućnost dogovora i to kada se organizuju proslave ili svečanosti.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Shiraz

Restoran “Shiraz” je jedan hrabar pokušaj da se obnovi i unapredi kultura kvalitetnog vina, po kome je subotički kraj o...

Red shoes

Caffe club restoran Red shoes radi 24h, 365 dana u godini. Postoji od 2002. godine. Dobra usluga, ljubazno osoblje, odlična ...

Pepe

Salad bar & steak house Pepe nosi ime po biberu. Nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. To je mesto gde u lepom ambije...