Početna » Kuda? » Na klopu »

Amici

 
Amici
Na klopu | dodato 11.06.2008.
Detalji

Adresa: Nebojšina 8, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 3863 999
E-mail: amiciamici07@yahoo.com
Radno vreme od 11h do 24h, nedeljom od 12-18,obavezna rezervacija

 
 

Tako je ova trattoria pizzeria, postala i mesto gde se može brzo i dobro jesti. Postoji od oktobra 2007. godine, i toliko je posećen, da je nedeljom obavezna rezervacija u vreme nedeljnog ručka.

Ovde se služi hrana sa severa Italije, peku pice u peći na drva i priprema najkvalitetnije povrće i voće
Tri prijatelja otvorila su ovaj restoran, po ugledu na italijanski i nazvali ga "Amici" (ital. prijatelji). Motivi za uređenje enterijera, uzeti su iz Firence, Toskane i Đenove, a sama ideja je bila da ovo postane restoran koji pomalo liči na italijansku kafanicu.

Sto do stola, zeleni karirani stoljnjaci u kombinaciji sa drvetom i ciglom, vino na policama, koliko na Italiju, podsećaju i na domaći ambijent. Ovde se služi hrana sa severa Italije, peku pice u peći na drva i priprema najkvalitetnije povrće i voće.

Ako krenemo od pizza, mesto broj 1 zauzima capricciosa, koja je specificna jer sadrži artičoku. Pizza kozici priprema se sa kozjim sirom, koji je veoma tražen, a prosciutto-pizza se sprema isključivo od italijanske pršute. "Amici" u svom asortimanu raspolaže sa 20-ak vrsta pizza, a sada prelazimo na jela od mesa.

Biftek (isključivo svež), sa grilovanim povrćem i tri vrste sosa (gorgonzola sos, sos na bazi konjaka, i sos od zelenog bibera) i pileći file, izdvajamo iz mesne ponude. Paste (10 do 15 vrsta) su na bazi pavlake ili paradajza. Izaberite svoju pastu, a zatim i svoj sos i dobićete perfektan obrok. Specijalitet Kuće su ipak, žablji bataci.

Izbor pica je, kako kazu, nešto svedeniji. Razlog tome je sto jedan poslovan covek, koji nema mnogo vremena, može na brzinu da izabere i jelo i vino koji se slažu.

Prijatelji su za Vas sačinili ponudu vina, koja se empirijski potpuno uklapa u ono što ćete pojesti ovde. To su svakako i domaća i italijanska vina, od kojih se Vino kuće služi i na čašu. Domaća rakija (šljiva, kajsija, dunja i viljamovka) je po svojim specifičnostima jedinstvena u gradu.

Tiramisu, čokoladni mus, puding na poseban način i palačinke (sa šumskim voćem i nutellom) su ono čime se možete zasladiti.

Muzika je sicilijanska i napolitanska.

Cene su srednje.Pogledaj i:

na klopu

,

amici

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

VIVIO Meet & Eat

Vivio je vrlo dobar restoran na Novobeogradskoj lokaciji iza novog Mercatora, a tik uz MUP....

Lista najboljih restorana

Najbolji restoran na svetu se nalazi u Danskoj i zove se “Noma”, piše britanski časopis “Restoran”....

Amici

Tri prijatelja otvorila su ovaj restoran, po ugledu na italijanski i nazvali ga "Amici" (ital. prijatelji). Motivi za uređen...