Početna » Kuda? » Na klopu »

Durmitor

 
Durmitor
Na klopu | dodato 28.06.2011.
Detalji

Adresa: Omladinskih brigada 16a, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 2602 330
Radno vreme: od 08h do 23h, nedeljom zatvoreno

 
foto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beograd
 

"Durmitor", restoran domace kuhinje postoji od 1999. godine. Nazvan je po planini Durmitor, po zavičaju vlasnika restorana. Služe se srpsko-crnogorski specijaliteti.

Evo nekoliko predloga iz menija "jela po porudzbini" - Specijalitet Kuće Durmitor, zatim Šumadijska tepsija i Pohovani specijalitet.
Ambijent je prilično jednostavan. Ono sto privlači paznju je bašta, ili trem, koji je pokriven zelenim "tegola" krovom. U toplim letnjim mesecima, pruza odlično mesto za uzivanje u hladovini.

Restoran služi topla i hladna predjela. Od hladnih to su poznata njeguska pršuta, goveđa prsuta, uštipci, dimljeni čvarci, paprika u pavlaci, pljevaljski sir, proja, a od toplih to su pečurke, na žaru ili pohovane.

Teleca corba i juneća supa, kao i nekoliko kuvanih jela, svakodnevno su na meniju.

Evo nekoliko predloga iz menija "jela po porudžbini" - Specijalitet Kuće Durmitor, zatim Šumadijska tepsija i Pohovani specijalitet.

Svaka od ovih porcija je veoma obilna, a sastoji se od mesa sa rostilja, pohovanog mesa i kackavalja, serviranog uz različite priloge. Steak Durmitor je jos jedan predlog ovog restorana, a sastoji se od bele vešalice, koju odozgo krasi slaninica i kačkavalj, a sve to se umače u "durmitorski umak".

Restoran nudi širok izbor jela sa roštilja (leskovačke uštipke, gurmansku pljeskavicu, punjenu pljeskavicu, dimljeni gurmanski vrat, vešalicu od vrata i file na žaru).

Kuvana jela koja nude su: glavu u škembetu, škembici u saftu ili u zimskom periodu kiseli kupus, koji možete naručiti po veoma povoljnim cenama.
I pored toga, "Durmitor" slovi za jedan od restorana sa kvalitetnom i izdasnom kulinarskom ponudom.

Orasnice, suva pita, palačinke, žito sa šlagom, ledene kocke, krempite i Silvija torta, ono su čime ćete se zasladiti posle dobrog, porodičnog ili poslovnog ručka.

Karta pića nudi domaću rakiju (Dunju, Šljivu, Lozu, kao i Viljamovku i Stomakliju), zatim točeno Nikšićko, ili flaširano Jelen, Beck's ili Heineken pivo.

U ponudi se nalazi preko 60 vrsta vina: Tera Lazarika, Cabernet, Sauvignon, kao i vina iz podruma Kovačević, Radenković ili Radovanović. Od crnogorskih to su Vranac, Cabernet ili Merlot.

Sluša se tiha, zabavna muzika, prilagođena ovom ambijentu. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Kod lepog brke

Kafić "Kod lepog brke" postoji od 2003. godine. Kada ne radi letnja baštica, pošteno je skriven od očiju slučajnih prola...

John McLaughlin u Beogradu

Poznati gitarista Džon Meklaflin 16. maja održaće koncert u Domu sindikata, u organizaciji Arene Beograd. Džon Meklaflin ...

Novo na SAE Institutu Beograd

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo novosti SAE Instituta Beograd u skladu najnovijih svetskih trendova....