Početna » Kuda? » Na klopu »

Durmitor

 
Durmitor
Na klopu | dodato 28.06.2011.
Detalji

Adresa: Omladinskih brigada 16a, 11070 Novi Beograd
Tel.: +381 11 2602 330
Radno vreme: od 08h do 23h, nedeljom zatvoreno

 
foto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beogradfoto: Restoran Durmitor, 11070 Novi Beograd
 

"Durmitor", restoran domace kuhinje postoji od 1999. godine. Nazvan je po planini Durmitor, po zavičaju vlasnika restorana. Služe se srpsko-crnogorski specijaliteti.

Evo nekoliko predloga iz menija "jela po porudzbini" - Specijalitet Kuće Durmitor, zatim Šumadijska tepsija i Pohovani specijalitet.
Ambijent je prilično jednostavan. Ono sto privlači paznju je bašta, ili trem, koji je pokriven zelenim "tegola" krovom. U toplim letnjim mesecima, pruza odlično mesto za uzivanje u hladovini.

Restoran služi topla i hladna predjela. Od hladnih to su poznata njeguska pršuta, goveđa prsuta, uštipci, dimljeni čvarci, paprika u pavlaci, pljevaljski sir, proja, a od toplih to su pečurke, na žaru ili pohovane.

Teleca corba i juneća supa, kao i nekoliko kuvanih jela, svakodnevno su na meniju.

Evo nekoliko predloga iz menija "jela po porudžbini" - Specijalitet Kuće Durmitor, zatim Šumadijska tepsija i Pohovani specijalitet.

Svaka od ovih porcija je veoma obilna, a sastoji se od mesa sa rostilja, pohovanog mesa i kackavalja, serviranog uz različite priloge. Steak Durmitor je jos jedan predlog ovog restorana, a sastoji se od bele vešalice, koju odozgo krasi slaninica i kačkavalj, a sve to se umače u "durmitorski umak".

Restoran nudi širok izbor jela sa roštilja (leskovačke uštipke, gurmansku pljeskavicu, punjenu pljeskavicu, dimljeni gurmanski vrat, vešalicu od vrata i file na žaru).

Kuvana jela koja nude su: glavu u škembetu, škembici u saftu ili u zimskom periodu kiseli kupus, koji možete naručiti po veoma povoljnim cenama.
I pored toga, "Durmitor" slovi za jedan od restorana sa kvalitetnom i izdasnom kulinarskom ponudom.

Orasnice, suva pita, palačinke, žito sa šlagom, ledene kocke, krempite i Silvija torta, ono su čime ćete se zasladiti posle dobrog, porodičnog ili poslovnog ručka.

Karta pića nudi domaću rakiju (Dunju, Šljivu, Lozu, kao i Viljamovku i Stomakliju), zatim točeno Nikšićko, ili flaširano Jelen, Beck's ili Heineken pivo.

U ponudi se nalazi preko 60 vrsta vina: Tera Lazarika, Cabernet, Sauvignon, kao i vina iz podruma Kovačević, Radenković ili Radovanović. Od crnogorskih to su Vranac, Cabernet ili Merlot.

Sluša se tiha, zabavna muzika, prilagođena ovom ambijentu. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Katarina Radović: "Muž u Parizu"

"Muž u Parizu" je svojevrstan komentar na potrebu velikog broja rezidenata politički izolovanih i ekonomski nerazvijenih ze...

MR. STEFAN BRAUN

Svake srede „Clash of the DJs“!...

Koncert Nile u SKC-u

Trenutno najpopularniji Death Metal bend na svetu, NILE u sklopu Ityphallic turneje nastupiće 5.septembra u maloj sali SKC-a...