Početna » Kuda? » Na klopu »

Iguana

 
Iguana
Na klopu | dodato 21.03.2011.
Detalji

Adresa: Karađorđeva 2-4 (Beton hala), 11000 Beograd
Tel.: +381 11 328 3749
Web: http://www.iguana.rs
Radno vreme: 10-02h
Wi-Fi

 
foto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beogradfoto: Restoran Iguana, Karađorđeva 2-4, Beograd
 

Restoran Iguana postoji od 2005. godine, a na sadašnjoj lokaciji od jeseni 2009. Koncipiran je kao fuzija egzotične internacionalne kuhinje i jazz muzike.

Enterijer je moderan, asketski, hladan i sveden. Osmišljen je tako da u prvi plan stavlja gastronomski užitak i jazz uživo.
Ima dva vlasnika. Jedan je svoje bogato ugostiteljsko umeće i recepte preneo iz istoimenog restorana u Australiji, a drugi mu je dao formu i zvuk svojim arhitektonskim obrazovanjem.

Enterijer je moderan, asketski, hladan i sveden. U svakom smislu je praktičan, ravnih linija, u spektru sivih nijansi (od bele do sasvim crne). Osmišljen je tako da u prvi plan stavlja gastronomski užitak i jazz uživo.

Iz bogatog menija izdvajamo "Losos sa kokosovim mlekom i sweet cherry sosom" i "Biftek sa vasabijem i pijanim smokvama". Većinu jela karakteriše drugačiji ukus, u odnosu na onaj na koji smo navikli. U pitanju je slatko - kiselo - ljuta kombinacija.

Lepa je ponuda sveže morske ribe: tuna, list, zubatac, brancin, sabljarka...

Svakodnevno "Iguana" preporučuje kopletan obrok dana, vešto uklopljen od početka do kraja.

Jedan takav primer je:
Toplo predjelo: krem čorba od bundeve,
Hladno predjelo: salata sa kozicama (varijanta 1: kozice, chery paradajz, avokado, lime, rukola; varijanta 2: mladi spanać, gorgonzola, kruške, orasi),
Glavno jelo od ribe: "Tuna na vijetnamski način" (pečena tuna sa belim začinima, mangom, crvenim lukom...),
Glavno jelo od mesa: "Biftek chimichurri" (argentinski biftek na žaru sečen na listiće, sa podlogom od rukole i chery paradajza uz dresing od maslinovog ulja, biljnih začina i ljute paprike),
Desert: kolač od sira sa limunom ili pomorandžom.

Dezerti su takođe specifični. Omiljen je čokoladni fondan (zapečeni čokoladni kolač sa jezgrom od istopljene čokolade, uz dodatak sladoleda od vanile). "Torta od urme sa sosom od karamele" je slatki specijalitet Kuće. Veoma je tražena , pa se rezerviše i naručuje u napred.

Tvorac enterijera je takođe vlasnik vinskog podruma, pa je vinska karta obojena svim regionima i svako će se u njoj pronaći. Osim vina, poseban akcenat je dat koktelima (preko 40 vrsta).

Svake večeri od 19 do 01h "Big bend" (sa RTS-a) svira lagani jazz. Pet od dvadeset muzičara, koji čine ovaj orkestar, smenjuju se na dnevnom nivou.

Cene su srednje - više. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Izložba Seli Yuki

“Pokušavam da prebrojim preostala zrna peska na noktu”...

Mavijan

Restoran Mavijan se nalazi u Žarkovu i postoji od 2002. godine. Ime je dobio po vrsti goluba. Naime, sadašnji vlasnik ga je...

MR. STEFAN BRAUN

Svake srede „Clash of the DJs“!...