Početna » Kuda? » Na klopu »

Aleksandar klub

 
Aleksandar klub
Na klopu | dodato 08.11.2010.
Detalji

Adresa: Kneza Višeslava 17a (Košutnjak), 11000 Beograd
Tel.: +381 11 3549 740
Radno vreme: od 10-01h
Wi - Fi

 
foto: Aleksandar klub - Kosutnjakfoto: Aleksandar klub - Kosutnjak
 

Na vrhu Košutnjaka u samoj šumi, nalazi se jedno izuzetno mesto koje po svemu podseća na planinski dom.

Mediteranska kuhinja u planinskoj atmosferi! Neobičan spoj ili „suprotnosti se privlače“, nazovite to kako hoćete.
S obzirom da ga svega nekoliko kilometara deli od centra grada ovo je jedinstvena prilika koju sebi možete pružiti, a da ne morate da putujete izvan njega. Krenite Pionirskom ulicom ka topčiderskom groblju i nakon samo 300m od ulaska u šumu naići ćete na parking restorana, planinsku kuću u kojoj je smešten i klub i restoran.

U zimskom periodu ovo je i ski staza sa žičarom i topovima za sneg, ali i u svim drugim godišnjim dobima predivno mesto za izlet i odmor. Naziv nosi po vlasniku. Punoletan je, (ne vlasnik, nego restoran:)), postoji od 1992. godine.

Donji deo je restoran sa mediteranskom kuhinjom. Drvo i kamen su obeležje njegovog enterijera. Par stepenika vas vodi na gornji nivo, koji ima drvenu konstrukciju i slagan je u obliku osmougla. Kuriozitet ovog kluba je svakako pogled koji sa jedne strane vodi u šumu, a sa druge puca na Beograd i Savu. Njegova bašta je skoro na samoj litici i takođe je veoma atraktivna.

Mediteranska kuhinja u planinskoj atmosferi! Neobičan spoj ili „suprotnosti se privlače“, nazovite to kako hoćete. Riblji meni (brancin, dimljena pastrmka, list) ili rižoto sa morskim plodovima, daje vam mogućnost izbora. Kuvar ovog restorana preporučuje i lignje na žaru sa dalmatinskim prilogom (krompir i blitva). U mesnoj ponudi naći ćete meso sa roštilja, svinjski file na kajmaku, pileći file, ili biftek sa raznim sosevima. Kao nešto jednostavniji izbor tu je pica, a salate mogu zameniti obrok onima koji su zagovornici lakše ishrane. Za šta god da se odlučite imajte u vidu da su porcije obilne.

Od napitaka su zastupljena sva žestoka pića, sokovi i kafe. Ono što je jedinstveno za ovaj klub-restoran je činjenica da se i rakija i viski služe u čašicama od 0,5.

Voćne salate, kupovi, palačinke, kolači i sladoled su predstavnici „slatke“ karte.

Muzika je raznovrsna, zabavna (domaća i strana).

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

All Inclusive žurka

Ne propustite nezaboravan provod na Adi......

Share festival 2011.

SHARE Conference je nova forma festivala pokrenuta od strane State of Exit Fondacije. Po prvi put u regionu istovremeno ćemo...

Životinjsko carstvo

Životinjsko carstvo – metafora međuljudskih odnosa, hijerarhije unutar društveno-političkog sistema......