Početna » Kuda? » Na klopu »

La Moliere

 
La Moliere
Na klopu | dodato 30.07.2010.
Detalji

Adresa: Zmaj Jovina 11, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 21 88 161
Radno vreme: 09-24h
Web: www.le-moliere.rs
E-mail: lemoliere.belgrade@gmail.com
Wi-Fi

 
foto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Molierefoto: La Moliere
 

La Moliere je autentični francuski restoran u srcu Beograda. Sve, od ambijenta i osoblja do kuhinje, je skrojeno na francuski način.

Preporučujemo "Pačije grudi u sosu od zelenog bibera sa prilogom od krompira" i izvrsnu "Guščiju paštetu sa brioš hlebom i džemom". Veoma je dobar i "Biftek u sosu od crnih tartufa".
Enterijer je uređen kao tradicionalni bistro. Crno bele podne pločice, omanji stolovi sa klasičnim drvenim stolicama, čiviluci i okrugli lusteri pričaju o mirnijim danima, kada je vreme sporije oticalo.

Na meniju su moderna i tradicionalna jela iz raznih regija Francuske. Svakako, porcije su znatno veće nego originalne, zbog ješnosti ljudi sa ovog podneblja. Sve vrste mesa: pačetina, svinjetina, junetina... se dobavljaju direktno od proizvođača, pa su kvalitet i svežina na najvišem nivou. Glavni kuvar restorana "La Moliere" je Francuz.

Ovo je jedno od retkih mesta u Beogradu, gde možete uživati u originalnim francuskim sirevima.

Kuriozitet ove Kuće je "La Moliere" predjelo koje obuhvata: pačiju paštetu, guščiju paštetu, malo mariniranog lososa i malo francuskih sireva.

Verovatno ste čuli za čuvenu francusku "Supu od luka". Ovde se sprema na izvoran način i kuva po nekoliko sati.

Preporučujemo "Pačije grudi u sosu od zelenog bibera sa prilogom od krompira" i izvrsnu "Guščiju paštetu sa brioš hlebom i džemom". Veoma je dobar i "Biftek u sosu od crnih tartufa".

Od ribljih specijaliteta izdvajamo "file lososa u lisnatom testu" i "file tune sa sosom po želji" (kapar sos, rokfor sos, sos od zelenog bibera).

Francuzi kažu da paste ne potiču samo iz italijanske kuhinje, pa tako ovde pripremaju: penne sa lososom, sa plodovima mora, sa pršutom i pistaćima...

Osvežavajući "Tart od limuna" i fantastični "Čokoladni sufle" su ponos slatke ponude ovog restorana.

Ponuda pića je standardna. Kokteli se služe po popularnim cenama. Karta vina je sastavljana od odabranih srpskih i francuskih etiketa.

Cene su srednje ka nižim u odnosu na lokaciju restorana i ekskluzivitet jela. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Sveti Trifun 2020.
Manifestacija "Sveti Trifun 2020", uz podršku Udruženja vinara Beograda......
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Pohovani pileći ražnjići sa bananama

Umutite jedno jaje uz dodatak malo mleka, pa namažite jednu stranu svakog parčeta hleba. Na istu stranu stavite po kockicu ...

Tajna

Kuhinja je internacionalna i nudi jela koja su trenutno u modi: bifteci, piletina, ćuretina, ribe (orada, losos, list, som.....

Sven Väth - II deo

Uživajte u galeriji fotografija!!!...