Početna » Kuda? » Na klopu »

Teatroteka

 
Teatroteka
Na klopu | dodato 21.07.2010.
Detalji

Adresa: Gospodar Jevremova 19, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 2910 919
Radno vreme: 09-24h
Wi-Fi

 
foto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatrotekafoto: Teatroteka
 

Restoran Teatroteka se nalazi u sklopu muzeja primenjene umetnosti, pa otuda i naziv koji je ostao nepromenjen.

Domaće kobasice od čistog mesa su jedan od specijaliteta ove Kuće koji naročito preporučujemo.
Kućica kompletno opšivena drvetom, sa vidnom krovnom konstukcijom, podom i šankom od opeke, prozorima crvene boje i plavičastim stolicama, uz ukusne detalje u etno i retro maniru čini ambijent veoma prijatnim. Prostrana natkrivena bašta okićena cvećem neodoljiva je u toplim danima.

Kuhinja restorana Teatroteka je internacionalog karaktera, a preovladavaju brojni specijaliteti iz Srbije. Na meniju su kuvana jela, jela po porudžbini i jela sa roštilja, kao i ribe (orada i brencin).

Orada i brancin se pripremaju u rerni sa krompirićima, šargarepom, pečurkama i lignjama uz dodatak dalmatinskog garnirunga.

Domaće kobasice od čistog mesa su jedan od specijaliteta ove Kuće koji naročito preporučujemo. Prlivene su posebnim sosom i služe se uz salatu i pasulja.

Teatroteka je posebno poznata po jelu "Šušpe". To su suve punjene paprike, koje se služe uz bareni ili pire krompir. Veoma su popularan: gulaš, čorbast pasulj i junetina na lešo.

Na roštilju se spremaju bela i dimljena vešalica, ćevapi, pljeskavice, ražnjići...

Nećete pogrešiti ako se odlučite za teletinu i jagnjetinu ispod sača.

Poslastice su: suva pita, palačinke, voćni kolač i salata od voća.

Ponuda pića je standardna. Pivo se služi i na točenje. Vino Kuće "Kiš" (belo i crno) se toči na čaše, a ostale internacionalne etikete možete poručiti na bocu.

Pušta se domaća, lagana muzika. Petkom i subotom od 20 do 23h svira orkestar sa akustičnim instrumentima.

Cene su srednje. 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Druženje sa Fićom

Fićijada - druženje sa Fićom održava se ove subote na platou ispred ispred kompleksa Muzeja istorije Jugoslavije...

Čast nam je izvestiti Vas...

Čast nam je izvestiti Vas...je izložba kojom Narodni muzej u Beogradu obeležava svoj 165. rođendan. Članovi dečjeg klub...

Pepe

Salad bar & steak house Pepe nosi ime po biberu. Nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. To je mesto gde u lepom ambije...