Početna » Kuda? » Na klopu »

Mala fabrika ukusa

 
Mala fabrika ukusa
Na klopu | dodato 13.07.2010.
Detalji

Adresa: Nebojšina 49a, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 2 435 727
Radno vreme: 09-24h
Wi-Fi

 
foto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusafoto: Mala fabrika ukusa
 

Restoran "Mala fabrika ukusa" je otvoren u novembru 2009. godine. Bajkovit naziv odgovara atmosferi koja ovde vlada, a ideja je jednog od vlasnika.

Na meniju je nacionalna (srpska) kuhinja, koja u sebi sadrži tradiciju i moderne ideje. Magičan miks starog i novog je ono što recepte ovih majstora izdvaja od ostalih.
Enterijer je prijatan, drvenkast i topao. Belini tavanica, greda, brojnih polica i stolica kontriraju crni stolovi, a mnoštvo raznobojnih fotografija, teglica, kutijica, začina, flaša... oplemenjuju i odomaćuju.

Ispred samog restorana je i veoma lepa bašta u senci zelenila, popločana kamenom. U njenom skopu su i ukusni sadržaji za najmlađe: gusarski brod, tobogani, penjalice...

Na meniju je nacionalna (srpska) kuhinja, koja u sebi sadrži tradiciju i moderne ideje. Magičan miks starog i novog je ono što recepte ovih majstora izdvaja od ostalih.

Raznovrsne inovacije su sezonske, pa se jelovnik menja na svakih par meseci. Zimi se pravi kolenica sa sosom od brusnice na podvarku. Proleće je doba mirisnih salata i travki, pa se tako bakinim gurmanlucima daje harmonično osveženje. Svako godišnje doba nosi prijatna iznenađenja.

Jela od mesa su naročito zastupljena, jer srpska kuhinja tako kaže. Predstavnik testenina su tortellini punjene domaćim sirom i čvarcima sa prelivom.

Brojna gotova jela se pripremaju svakog jutra i predstavljaju bazu ovog jelovnika.

U danima posta se služe lignje, list i pastrmka.

Specijalitet Kuće je "Ciganski ples". To je mešani roštilj, posebno dekorisan i omiljen među gostima.

Kada su pića u pitanju, najveći akcenat je na domaćim rakijama (manastirkama), izuzetnog kvaliteta. Tu je i nekoliko odabranih etiketa (domaća i strana vina), kao i flaširana piva.

Poslastice su izvrsne. Kore za domaće pite sa jabukama i višnjama se ručno razvlače u samom restoranu. Takođe se služe: orasnice, koh sa raznim sosevima, čokoladni mus, kolač od sira, tufahije, tulumbe, šnenokle... Posebno su interesantne "palačinke namaži sam", uz koje dobijate razne džemove i pribor, pa mažite koliko Vam drago! Iako nije predstavnik čokoladne kuhinje, izdvajamo fantastični: Čokoladni sufle na granitnom tanjiru sa sosom od crnih maslina, vanile i džemom od pomorandže.

Tokom celog dana se sluša španski radiojazz.com

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Koh

Ima li brže i jednostavne poslastice? Predstavljamo Vam dva predloga za pripremanje. Koh većina pravi od griza, mleka, ali ...

Vuk

Restoran VUK na ovom istom mestu postoji vec 28 godina! To zaista potvrdjuje njegov kvalitet. Cak i radnici koji rade u njemu...

Rožada

Rožada je tradicionalno dalmatinsko jelo čuvno po izuzetnom karamel ukusu....