Početna » Kuda? » Na klopu »

La Estrella

 
La Estrella
Na klopu | dodato 06.07.2010.
Detalji

Adresa: Nebojšina 41, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 243 60 98
Radno vreme: 08-24h

 
foto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrellafoto: La Estrella
 

Restoran La Estrella je dobio naziv po zvezdi (španski La Estrella).

Vrhunski kvalitet za minimalnu cenu je moto ovog restorana.
Naime, jedan od vlasnika restorana je naš poznati rukometaš Crvene zvezde, Dragan Škrbić, koji nosi najlepše uspomene iz svog matičnog kluba, a 2001. godine je u Španiji proglašen za najboljeg igrača na svetu.

Sastoji se iz tri celine. Prva, frontalna, je “izlog” restorana sa fontanom i barskim stolovima. Druga, tzv. “žuta sala” je namenjena za ručkove. “Crvena sala” čini treću celinu i ona je najintimnija. Posebno je pogodna za poslovne ručkove. Velike staklene površine pružaju širok vidik i dovoljno dnevne svetlosti. Nameštaj je veoma udoban.

Meni ovog restorana obiluje internacionalnim i španskim specijalitetima. Ovo je jedinstveno mesto u Beogradu gde možete probati spektar izvrsnih jela po originalnoj španskoj recepturi.

Kuriozitet ponude je “Iberico” - čuveni španski pršut. Pravi se od najkvalitetnijeg mesa svinja, koje se hrane isključivo žirom i mlekom.

Služi se i lep spektar španskih sireva uz koje odlično idu vina sa istog podneblja.

Spremaju se originalni tapasi, tortilje i paelje.

Paelje se prave za dve osobe, iznose se na tiganju i serviraju na tradicionalan način.

Piletina i riba (arbun, brancin, orada…) ispod soli je specijalitet ovog restorana. Za ovakvo jelo se morate najaviti, jer je potrebno 4-6 za njegovu pripremu.

Internacionalni meni uključuje: interesantna predjela (pohovane masline), razne obrok salate (izdvajamo: sečuan salatu sa piletinom), supe (meksička), potaže (od brokolija, od pomorandže), bifteke, piletinu, ribe, paste, rižota (izdvajamo: indonežanski rižoto sa piletinom dagnjama i kozicama), pizze (4 vrste)…

Sočni ćureći medaljoni su topla preporuka sa ovog menija.

Vrhunski kvalitet za minimalnu cenu je moto ovog restorana.

Doručak ima naročito popularne cene. Na primer omlet po želji košta 160din. (Jul 2010).

Od 14 vrsta deserata, 4 su španska, pa tako možete odabrati: krema katalanja, plan, natilas, panacota, suvu pitu, čokoladni fondan, palačinke po želji gosta, voći kup, sladolede....

Vinska karta obuhvata odabrane etikete iz Španije, Portugalije, Srbije (Kovačević, Radovanović…) i nekoliko iz Francuske i Italije.

Iz velike ponude žestokih pića izdvajamo: Sangriju i Klaru. Sangrija sa voćem je najbolja u letnjim danaima. Klara se pravi na bazi piva sa dodacima.

Četvrtkom je koktel veče, kada uz svaki poručeni koktel dobijate “zalogaje” gratis. Zalogaji su “montaditosi” (španska varijanta canapea).

Pušta se strana lagana muzika.

Petkom i subotom od 20h je živa svirka (YU rock, strani rock, španska…).

Nedeljom se na ručkove odobrava popust od 10%.

Rezervacije su poželjne.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Moj deda je aut
Komad "Moj deda je aut" dekonstruiše porodične odnose i ispituje granice isključivosti i razumevanja....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Sunset

Sunset Caffe je počeo sa radom 3. juna 1999. godine. Uprkos tadašnjem bombardovanju porodica difovaca sa puno volje, truda,...

Kroketi od krompira

Ovi kroketi su krajnje jednostavni, štede Vaš budžet, a izvrsni su za doručak!...