Početna » Kuda? » Na klopu »

Ribolovačka koliba

 
Ribolovačka koliba
ARHIVA
Na klopu | dodato 01.06.2010.
Detalji

Adresa: Maršala Tita 107a (Višnjica), 11000 Beograd
Mob.: +381 63 77 66 190, 63 8 55 88 55
Radno vreme: 09-22h (ponedeljkom zatvoreno)
Wi-Fi

 
Ribolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka kolibaRibolovačka koliba
 

Restoran "Ribolovačka koliba" se nalazi na obali Dunava, nedaleko od Osnovne škole Ivan Milutinović u naselju Višnjica. Otvoren je 2004. godine i svake godine je sve lepši i sadržajniji.

Osim ribe, na meniju je mali program jela od divljači: gulaš i sušena pršuta. U sezoni lova na patke, ovde možete poručiti pečene divlje plovke.
Pod i zidovi od opeke, klupe od punog drveta, tkani ćilimi, ognjište i detalji iz sveta lova i ribolova čine enterijer prirodnim i nenametljivim. Sa terase koja je izdignuta iznad restorana pruža se izuzetan pogled na Dunav.

Sveža dunavska riba (šaran, som, smuđ...) je naša prva preporuka za kvalitetan obrok u "Ribolovačkoj kolibi". Ovde se riba sprema na stari način, sa solju bez ostalih primesa, direktno na žaru. Nećete pogrešiti ako se odlučite za riblju čorbu. Kačamak se kuva u keramičkim posudama i odlično ide kao prilog. Takođe, dimljena riba je priča za sebe.

Osim ribe, na meniju je mali program jela od divljači: gulaš i sušena pršuta. U sezoni lova na patke, ovde možete poručiti pečene divlje plovke.

Na tradicionalnom ognjištu se sprema jagnjetina, teletina i jaretina ispod sača. Za ovakav obrok je potrebno da se najavite dan ranije.

Interesantne su pite "Mantije", od lisnatog testa sa nadevom od sira ili junećeg mesa.

Voćni kolači čine poslastice ovog restorana.

Ponuda pića obuhvata ex YU proizvođače popularnih rakija, pivo na točenje (Jelen) i nekoliko etiketa vina.

Pušta se lagana starogradska muzika i ex YU evergreen.

Cene su niže ka srednjim. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
64. Međunarodni beogradski sajm knjiga
Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Pismo=Glava“. ...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Posna čorbica od paradajza

Ako je čorba retka, mozete dodati griz ili neke integralne žitarice (raž, ovas, pšenica). Biće jos zdravija ako joj doda...

Stara Palanka - Motel

Sunčane dane vikenda obavezno provedite u prirodi, van grada. Dobar pravac i smer kretanja je JUŽNI BANAT....

Riblji kuleš

Ovaj recept datira iz davnina. Plava riba, povrće i proso, garantuju zdrav oborok....