Početna » Kuda? » Na klopu »

Soča

 
Soča
Na klopu | dodato 20.05.2010.
Detalji

Adresa: Vojvode Skopljanca 9, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 398 28 96
Radno vreme: od 07h do 24h

 
 

Restoran „Soča“ sa starom tradicijom, postoji od davne 1921. godine. Negujući duh porodičnog restorana, ostao je dosledan sebi, po čemu ga znaju i pamte i oni najstariji Beograđani.

Da li po gradu u Rusiji, ili po reci u Sloveniji, ime „Soča“ je zadržao i do današnjeg dana.
Neupadljivog je i skromnog enterijera. Preovladavaju topli narandžasti tonovi, a interesantni su zidovi do pola presvuceni kamenom. Bašta, zaklonjena zidom od ulice, je jedan od aduta ovog restorana.

Specijalizovan je za nacionalnu kuhinju, sa nekoliko internacionalnih jela na meniju.

Od domaćih, izdvajaju se škembići, koji su jedno od favorizovanih jela ovog restorana. Zatim, dnevna ponuda koju čine: ćufte, sarma, musaka, pasulj, a u vreme posta više pažnje se posvećuje posnim specijalitetima.

Jela po porudžbini su takođe na obaveznom meniju. Ovde gost može naručiti bilo koje jelo van jelovnika, i ljubazno osoblje restorana će ga pripremiti.

Specijalitetom Kuće smatra se „piletina u krem sosu od crnog i belog vina“. Takođe „punjeni pileći medaljoni“ sa posebnim sosom zaista su, kažu, izuzetni.

Zastupljeno je i nekoliko internacionalnih jela iz francuske i kineske kuhinje. U pripremi je novi jelovnik, koji će ponuditi jela pečena u starinskoj peći, koja se zatim serviraju na specifičan način.

Domaći kolači (nekoliko vrsta u porciji), domaće pite i različito filovane palačinke su poslastice koje se preporučuju.

Ponuda pića se ne razlikuje mnogo od ponude u većini restorana. Tu su domaća i strana vina, kao i pivo (točeno ili flaširano) koje se može izdvojiti kao najprodavanije.

Četvrtkom od 22h, a subotom od 23h, na repertoaru je živa muzika.

Jedna od zanimljivosti ovog mesta je ta, da se u „Soči“ jednom nedeljno, kada je neradni dan, okupljaju najbolji igrači preferansa, i da vlasnica restorana nosi titulu „Srebrna Teodora“, osvojenu na internacionalnom takmičenju u Nišu, 2008. godine.

Cene su niže ka srednjim. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
ARZAMAS
„Arzamas je roman o sreći i smrti koje se sudaraju kroz svakodnevni život majke koja odlazi i ćerke koja ostaje...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Gurman

U potpuno seoskom ambijentu, sa bunarom i drvetom koje je posađeno mnogo pre nego što postoji sam restoran, 2001.godine otv...

Amigo meksički restoran

Ambasador Meksika, otvorio je ovaj restoran 1985. godine i dao mu ime "Amigo" (esp. prijatelj). Gosti su uglavnom ambasadori,...

Kogo

Splav lounge bar "Kogo" se nalazi na Dunavu, iza Hotela YU. Ime je uzeto iz brodskog slenga, a odnosi se na mlađanog kuvara ...