Početna » Kuda? » Na klopu »

Rex

 
Rex
Na klopu | dodato 09.03.2010.
Detalji

Adresar: Starca Milije 31, 11000 Beograd
Tel.: +381 3512 466
Web: http://www.restoranrex.com
Radno vreme: 09-23h

 
Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"Restoran \"Rex\"
 

Restoran "Rex" se nalazi u Rakovici, kod O.Š. "Nikola Tesla". Postoji od 2002. godine i jedan je od najboljih restorana u ovom delu grada. Ime je dobio po vlasnikovom psu.

Kamenom letnjom baštom, koja je većim delom natkrivena drvenom nadstrešnjicom, šire se mirisi borovine i svežeg cveća.
Sa dve strane okrenut ka ulici, ozidan kamenom, drvetom i kovanim gvožđem, živi u senci poodraslih četinara. Unutrašnjost odgovara spoljnom utisku. Tavanica od lamperije, drveni nameštaj, klupe, ukrasna grnčarija i simpatični prozorčići čine atmosferu prijatnom i toplom.

Kamenom letnjom baštom, koja je većim delom natkrivena drvenom nadstrešnjicom, šire se mirisi borovine i svežeg cveća.

Kuhinja je nacionalna - srpska sa elementima italijanske. Svakodnevno se sprema 4-5 vrsta gotovih jela u zavisnosti od sezone (gulaš, tripice, tikvice, sarmice od zelja, sarmice od kiselog kupusa...). Osim gotovih jela, "Rex" je posebno poznat po jagnjetini i teletini ispod sača.

Mirisu roštilja na ćumur malo ko može da odoli, a na njemu se pripremaju: "Specijalitet Kuće Rex za dve osobe", izvrsni "Ražnjić Rex" (biftek, pileći file, svinjski file sa povrćem i kajmakom), rolovana dimljena teletina...

Pizze, spaghetti i piroške su predstavnici italijanskog menija i najviše ih naručuju deca.

Riblja ponuda nije izostavljena, a čine je pastrmka, fileti soma, orada, brancin i lignje.

Osim palačinki, kupova, sladoleda i voćnih salata, u ovom restoranu možete poručiti: tufahije, suvu pitu sa orasima, kao i žito sa žlagom.

Iz velikog asortimana žestokih pića izdvajaju se domaće rakije (kajsija, dunja, loza...).

Vinska karta je saznovana na kvalitetnim domaćim etiketama: "Radenković", "Radovanović", "Kovačević", "Rubin", a tu je i paleta crnogorskih vina "Plantaže 13. jul" i makedonskih "Tikveš".

Privatan parking za desetak automobila je obezbeđen za goste restorana.
Ovde je moguće organizovati sve vrste proslava za do sto ljudi.

Cene su srednje. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
“Best Buy Automobil u Evropi 2020.”: Opel Corsa
Opel Corsa osvojio prestižnu nagradu „Best Buy Automobil godine u Evropi 2020.”...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Vila Maska

Vešto stilizovan enterijer je priča za sebe. Mnoštvo detalja sa prizvukom istočne kulture vući će Vas da neumorno razgl...

Prvi međunarodni Rakovički karneval

Prvi međunarodni Rakovički karneval održaće se u nedelju 7. aprila u Rakovici....

Novak cafe & restaurant

Café restoran Novak, čiji je vlasnik naš poznati teniser Novak Đoković, otvoren je u novembru 2008. godine. Nalazi se u ...