Početna » Kuda? » Na piće »

Mamma’s biscuit house

 
Mamma’s biscuit house
Na piće | dodato 31.03.2008.
Detalji

Caffe poslastičarnica
Adresa: Strahinjića Bana br. 72a, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 328 38 05
W: www.mammashouse.co.yu
E: mammasinfo@gmail.com
Radno vreme: od 09h do 01h

 
 

„Mamina kuća kolača“ postoji u Beogradu od 1995. godine. Nekada je njeno sedište bilo u ulici Svetozara Markovića, danas je to u srcu Dorćola.

Iz "životinjskog carstva" kolača moramo izdvojiti Prasiće, koji su veoma prodavani i slatki.
Enterijer je adaptiran 2007. godine. Na njegovom imidžu radila je ekipa italijanskih dizajnera. Dominira bež i crvena boja. Bež, kao večna i klasična, daje mu smirenost, dok mu crvena uliva živost i vedrinu. Lučni svodovi i okrugao šank na sredini čine ovaj ambijent drugačijim.
To je domaćinska kuća kolača i torti, sa proširenim asortimanom kafa, sokova pa čak i koktela. Prvobitna delatnost je bila usko specijalizovana i zasnovana na prodaji grčkih poslastica. Kasnije je osnovana samostalna proizvodnja „Mammas factory“. Danas, ova fabrika proizvodi sve vrste kolača i torti, a svojim proizvodima snabdeva 20-ak lokala u Beogradu.

Od klasične Reform torte, preko čuvenog Boem kolača ili krempite, „Mamma s house“ nudi Aleksandar, Giotto, Capri ili Kinder tortu. Ipak, prvo mesto zauzima Ana torta, koja se ne može naći na repertoaru drugih beogradskih poslastičarnica, jer je recept „ukraden“ i dobro čuvan. Još jedan iz asortimana - čokoladni tart je veoma popularan u „maminoj kući“, a služi se zagrejan, sa kuglom sladoleda i ribizlom.

Sitni kolači - Bajadera, Rozen torta, i celo jedno životinjsko carstvo, po kome je ova kuća i poznata. Iz ovog carstva moramo izdvojiti Prasiće, koji su veoma prodavani i slatki.

Nemojte misliti da je to sve. „Mamina kuća kolača“ nudi i tost sendviče, kao i kifle (bavarsku, crnu i belu), a gost sam može da izabere od čega će se sastojati njegov sendvič.

Služi se Lu kafa, koja možete pronaći u još samo šest lokala u gradu. Asortiman sokova i pića je širok, a od koktela predlažemo Mojito, kao i neki od voćnih, osvežavajućih koktela.

Preko dana se sluša laganija muzika (barska varijanta), a petkom i subotom muziku za Vas bira DJ.

Cene su srednje ka višim. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
16. Beogradski salon vina
16. Beogradski salon vina, biće održan 6. i 7. decembra 2019. u hotelu Hyatt Regency...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Boza

Pripremite ovaj stari orjentalni napitak i iznenadite svoje goste upozanavanjem sa glavnim akterom izreke “Bistar kao boza....

Quezual bar

Na uglu Kapetan Misine i Strahinica bana, iznikao je jedan mali bar, nazvan "Quezual". Kao sto sama rec kaze: svakodnevno, uo...

Meze - bar restoran

Ovo je prvi Meze bar u Beogradu ovakvog tipa. Njegova specifičnost nije samo u tome što je prvi i što je meze, nego što n...