Početna » Kuda? » Na piće »

Podrum - Wine bar

 
Podrum - Wine bar
Na piće | dodato 15.03.2010.
Detalji

Adresa: Višnjićeva 7, 11000 Beograd
Tel.: +381 11 26 25 237
E-mail: office@wineart.co.rs
Web: http://www.wineart.co.rs
Radno vreme: 09-01h (17-01h nedeljom)
Wi-Fi

 
Podrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine barPodrum - Wine bar
 

Veliki stakleni izlog "Podrum - Wine bar-a" u centru Beograda, poput svojevrsne vitrine, privlači poglede prolaznika. Otvoren je u jesen 2009. godine.

"Podrum" nudi izbor od oko 200 etiketa vina iz celog sveta. Ovde imate mogućnost da probatečak 44 vrste vina na čašu.
Boje drveta, cigle, bordo i bela uz rustični izgled apsolutno odgovaraju vinskoj priči. Sa raznih polica, od kojih su posebno interesantne one od drvenih kutija, probrana vina iz celog sveta pozivaju na uživanje. Možete sedeti za belim barom, na braon kožnim elementima do zida ili za originalnim drvenim bačvama, koje su ukombinovane sa klupskim stočićima.

Ovakva mesta u poslednje vreme posebno dobijaju na svojoj popularnosti, a "Podrum" je posebno dobar primer za to. Ističe se kvalitetnom ponudom, jasnim konceptom i profesionalnom uslugom. Predstavlja kombinaciju kafića, restorana i kluba, pa je pogodan za razgovor i uživanje u svako doba dana. Vikendom uveče je po pravilu većina mesta rezervisano. Najviše dolazi populacija od 25 godina, pa na više.

"Podrum" nudi izbor od oko 200 etiketa vina iz celog sveta. Ovde imate mogućnost da probatečak 44 vrste vina na čašu.
Takođe je zastupnik dve vinske Kuće iz Australije i tri vinske kuće iz Italije, među kojima je i čuvena vinska Kuća "Mazzei" (1435), koja se smatra jednom od najuticajnih familija u Toskani. Preporučujemo Vam da probate njihov "Chianti Classico Fonterutoli", koji je sigurno jedan od najkvalitetnijih Chianti-ja na svetu.

Vlasnici ovog lokala su iskusni vinari, koji se ovim poslom bave više od jedne decenije. Kao zastupnici italijanske Kuće "Nuti" za Ex-YU prodaju uređaje za precizno točenje vina na čašu, koji osim toga vina održavaju u ispravnom stanju čak 30-40 dana. Standardno se toči 1,25 l, a možete naručiti i pola čaše kako bi ste probali više ukusa za jedno veče i odvezli se kući bezbedno. Za razliku od drugih Wine bar-ova, ovde se u aparatima drže i skupa vina. Možete ih probati kao i sva druga, pre nego odlučite koju vrstu želite i u kojoj količini.

Osim vina, ovde možete popiti "Lavazza" kafu, nekoliko vrsta kvalitetnih voćnih rakija, kao i dobre "Single malt scotch whisky" ili konjak, a tu su i tompusi.

Nekoliko vrsta sireva, pršut, bageti, masline i apetisani čine uživanje u vinima kompletnim.

Svakog meseca vina se služe i u tzv. "paketima" - 3 vrste vina po pola čaše. Na primer "Italijanski paket" obuhvata po pola čaše: belog, roze i crvenog vina čuvenih proizvođača i košta 480 din (mart 2010). Somelije je svakodnevno prisutan i rado će Vam pojasniti sve što Vas zanima.

U okviru lokala postoji zasebna prostorija sa odvojenim ozvučenjem, namenjena za opuštenije poslovne sastanke sa prizvukom vina. Moguće je organizovati i razne tematske večeri uz degustaciju vina iz određenih regija. Upravo zbog toga je ovaj wine bar idealno mesto gde Vašim poslovnim partnerima iz inostranstva, možete predstaviti najbolje kapljice iz Srbije.

U sastavu Wine bara je i Wine shop, gde možete kupiti sve ponuđene sorte po povoljnim cenama. Osim pojedinaca koji ovde kupuju za svoje privatne potrebe, "Podrum" je snabdevač mnogih restorana. Posebno su interesantne ukrasne kutije i unikatne platnene vreće u kojima se prodaju vina, pa će Vaš poklon dobiti na posebnosti.

Cene su srednje - više. 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Novogodišnja Moda za poneti

U kulturnom centru Grad tokom predstojećeg vikenda održaće se novogodišnje izdanje Mode za poneti. ...

Mall

Food & coffee Mall se nalazi na Novom Beogradu, u zgradi "GTC"-a. Stilski podseća na popularne shoping mall centre....

Koncert povodom 60. godina BIG band-a

U velikoj dvorani Sava Centra priređen je koncert u sklopu obelezavanja jubilarnog 60-og rođendana BIG BEND jazz orkestra R...