Početna » Fit » Saveti »

Većina muškaraca ne unosi dovoljno vitamina

 
Detalji

Ustanovljeno je i da određeni lekovi, kao što su oni protiv dijabetesa, sprečavaju absorpciju vitamina B12.

 
 

Od nedostatka magnezijuma, vitamina D, a često i vitamina B12 pati 77 odsto muškaraca.

Naročito je štetan nedostatak vitamina D koji je neophodan za zdravlje skeleta i kardiovaskularnog sistema.
Naučnici su naveli da je potrebno imati više od 30 nanograma vitamina D po mililitru krvi, tako da bi ga, ukoliko je neophodno, trebalo koristiti i u vidu dodataka ishrani, preneli su francuski mediji.

Istraživanje je pokazalo da muškarci često pate od nedostatka magnezijuma i da unose u organizam samo 80 odsto od preporučenih 400 miligrama magnezijuma dnevno, tako da ga treba više unositi preko hrane i dodataka ishrani od 250 miligrama.

Ustanovljeno je i da određeni lekovi, kao što su oni protiv dijabetesa, sprečavaju absorpciju vitamina B12 koji se pre svega nalazi u jagnjetini, somovini i žitaricama, piše Men's Health .

Naučnici su ustanovili i da muškarci konzumiraju samo 60 do 70 odsto preporučene dnevne doze kalijuma koja iznosi 4.700 miligrama.

Nadoknada tog manjka preporučuje se namirnicama, kao i manjka joda koga bi trebalo unositi više konzumiranjem mleka, nego konzumiranjem slanih namirnica.


(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Geriju Linekeru život je plaža

"Life´s a beach" ili "Life´s a bitch", kako se uzme i kako za koga. Kada je u pitanju Geri Lineker (47) život je definitiv...

Drugi život

Film "Drugi život" nam donosi priču o troje ljudi koji su imali, na različite načine, kontakt sa smrću....

Vitamini

Iz javnih čitanja nastala je predstava "Vitamini" Vere Jon u režiji Filipa Grinvalda......