Početna » Fit » Saveti »

Preskakanje doručka goji

 
Preskakanje doručka goji
Saveti | dodato 09.03.2011.
Detalji

Nutricionisti koji su sproveli istraživanje su ustanovili i da preskakanje doručka dovodi do većeg gojenja.

 
 

Ako često preskačete doručak izloženi ste povišenom riziku od pojave lošeg holesterola, a lako se može desiti i da se ugojite.

Učestalo preskakanje doručka može negativno da utiče na kardiovaskularni sistem i ima kao posledicu pojavu lošeg holesterola.
Učestalo preskakanje doručka može negativno da utiče na kardiovaskularni sistem i ima kao posledicu pojavu lošeg holesterola, pokazali su rezultati australijskog istraživanja objavljenog u američkom naučnom časopisu AJCN (American Journal of Clinical Nutrition).

Nutricionisti koji su sproveli istraživanje su ustanovili i da preskakanje doručka dovodi do većeg gojenja, preneli su francuski mediji.

Radi se, kako su istakli nutricionisti, o tome da je mozak, nakon osam sati sna, u stanju hipoglikemije (pad šećera u krvi) tako da su mu, radi ponovnog pokretanja, potrebni ugljeni hidrati, prisutni pre svega u hlebu, tako da je dobro da doručak bude obilniji.


(Tanjug) 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Kad su cvetale tikve
Roman Dragoslava Mihajlovića, „Kad su cvetale tikve“ prvi put je objavljen 1968. godine i izazvao je u to vreme značajnu reakciju socijalističkog režima....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Plan mršavljenja za zaposlene žene

Žene koje su čitav dan na poslu veoma dobro znaju koliko je teško održati dobru liniju i zdravo se hraniti. Ukoliko želi...

Villa Petra

"Villa Petra" (bivši B KLUB) se nalazi u samom centru Zemuna, u neposrednoj blizini autobuske i taxi stanice....

Pohovani patlidžan sa jogurtnim sosom

Ovo jelo je najbolje napraviti za doručak, a može poslužiti i kao rana večera....