Početna » Fit » Saveti »

Brzo mršavljenje je najdelotvornije

 
Detalji

Utvrđeno je da su žene iz grupe "brzo slabećih" imale pet puta više izgleda da u roku od godinu i po dana smanje telesnu težinu.

 
 

Najbolji način da se više oslabi i da se održe rezultati dijete je da se kilogrami gube brzo, ukazuje istraživanje obavljeno na Univerzitetu Floride.

Istraživanje je obavljeno na 262 sredovečne žene podvrgnute tretmanu slabljenja
Tamošnji stručnjaci su utvrdili da žene koje nedeljno gube više od 1,5 funti (0,68 kilograma) slabe više i bolje održavaju rezultate dijete na dužu stazu, od onih koje gube pola funte (0,23 kilograma) nedeljno ili manje, preneo je Rojters.

Floridski tim spekuliše da brže slabljenje daje više ohrabrenja u periodu učenja novog ponašanja. Osim toga, bržim gubljenjem kilograma postiže se bolji izgled, bolja pokretljivost i osećaj da se ima više energije, što olakšava rešenost da se ostvare zacrtani ciljevi.

Istraživanje je obavljeno na 262 sredovečne žene podvrgnute tretmanu slabljenja. Sve one su ohrabrivane da smanje unos kalorija i budu fizički aktivnije.

Na osnovu gubitka kilograma tokom prvog meseca, ove žene su razvrstane u tri kategorije - na one koje brzo slabe, one koje umereno slabe i one koje sporo slabe. Gubitak kilograma je kontrolisan posle šest i posle osamnaest meseci.

Utvrđeno je da su žene iz grupe "brzo slabećih" imale pet puta više izgleda da u roku od godinu i po dana smanje telesnu težinu za 10 odsto od onih koje su sporo slabile.

Žene koje su umereno slabile, su imale tri puta više izgleda da tokom osamnaest meseci izgube 10 odsto telesne težine od onih koje su sporo slabile. (Tanjug)Pogledaj i:

mrsavljenje

,

dijeta

,

ishrana

,

brzo

,

fit

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Korešpodencija
Korešpodencija - je rađena prema tekstu Borislava Pekića, čiju dramatizaciju je radio Borislav Mihajlović Mihiz, a sve to u režiji Gorčina Stojanovića koji je u Zvezdara teatru prvi put režirao pre 20 godina....
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Namirnice koje kvare zube

U ustima postoji 700 vrsta različitih klica koje uzrokuju karijes. Kada jedemo određenu vrstu hrane, dolazi do reakcije, st...

Brzo mršavljenje je najdelotvornije

Najbolji način da se više oslabi i da se održe rezultati dijete je da se kilogrami gube brzo, ukazuje istraživanje obavlj...

Meso i krompir nadimaju

Meso i sir - Ukusno, ali... Kalcijum iz mlečnih proizvoda otežava apsorpciju gvožđa iz mesa. Inače, ovim spojem se unosi...