Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Oli Ren kao državljanin Exita

 
Detalji

Oli Ren, koji ovih dana dužnost komesara za pridruživanje EU prepušta Čehu Štefanu Fileu, na poseban način se danas, na konferenciji za novinare održanoj povodom ukidanja viza Srbiji u Briselu "oprostio" od novinara.

 
 

Ren je, opraštajući se od novinara pokazao uramljeno državljanstvo "države EXIT".

Razgovori o ukidanju viznog režima između Oli Rena i Borisa Tadića na koji su održani na Exitu 2006. godine, samo su deo borbe Exita za slobodu kretanja građana Srbije.
Oli Ren, koji ovih dana dužnost komesara za pridruživanje EU prepušta Čehu Štefanu Fileu, na poseban način se danas, na konferenciji za novinare održanoj povodom ukidanja viza Srbiji u Briselu "oprostio" od novinara.

"Želeo bih da podsetim na susret sa Tadićem 2006. godine kada smo zajedno otišli u Novi Sad na festival EXIT i od tada imam ovo", rekao je Oli Ren pokazujući "državljanstvo države Egzit" (State of EXIT). Boris Tadić se takođe setio Exita i razgovora o ukidanju viza i dodao da će mu taj susret ostati u lepom sećanju.

Razgovori o ukidanju viznog režima između Oli Rena i Borisa Tadića na koji su održani na Exitu 2006. godine, samo su deo borbe Exita za slobodu kretanja građana Srbije. U poslednjih deset godina organizatori Exit festivala bili su i te kako svesni čitave lepeze problema koje građani Srbije imaju zbog viznog režima i zbog toga je borba za osvajanje slobode kretanja uvek bila među našim najvažnijim aktivnostima.

Društvo u kojem talentovani, mladi ljudi, mogu da dobiju šansu, društvo u kojem se spaja različito i prepoznaje slično, ukidanje viznog režima i mogućnost da mladi iz Srbije mogu lakše da putuju i upoznaju neke nove ljude, gradove, prostranstva bili su od početka među najvažnijim ciljevima Exita. Do sada smo dovodili svet u Srbiju, a sada vas pozivamo da zajedno proslavimo osvajanje slobode kretanja i povratak Srbije u svet. (izvor: http://www.kontraweb.net ) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Glumac Shia LaBeouf nije kriv za udes

Američki glumac Shia LaBeouf, poznat po ulogama u filmovima "Indiana Jones" i "Transformers", nije kriv za saobraćajni udes...

Besplatno na Festival evropskog filma

Veliki broj filmskih zaljubljenika moći će ove godine potpuno besplatno da poseti Festival evropskog filma Palić. ...

Ljubav i drugi zločini domaća premijera

Film reditelja Stefana Arsenijevića, "Ljubav i drugi zločini", posle uspešnog učešća na festivalima u Bugarskoj, Austri...