Početna » Muzika » Muzičke vesti »

Prodaja ulaznica za Depeche Mode

 
Detalji

Tuborg green fest 2009
Mesto održavanja: Ušće, Beograd
Cena ulaznice: parter (promotivna cena) 2390 dinara (broj ulaznica ograničen), parter (redovna cena) 2990 dinara, Fan pit 3990 dinara, VIP ulaznice 7500 dinara

 
 

Osim Depeche Mode na Tuborg Green Festu će nastupiti i drugi izvođači.

Jedan od najvećih svetskih bendova, a sigurno najtraženiji u ovom delu sveta, posle 29 godina postojanja i 75 miliona prodatih ploča sviraće u Beogradu u okviru upravo najavljene "Tour Of The Universe 2009" svetske turneje.
Tuborg Green Fest, jednodnevni muzički festival, na kojem će nastupiti jedan od najboljih svetskih bendova, Depeche Mode, zakazan je za 20. maj i biće održan na Ušću u Beogradu.

Jedan od najvećih svetskih bendova, a sigurno najtraženiji u ovom delu sveta, posle 29 godina postojanja i 75 miliona prodatih ploča sviraće u Beogradu u okviru upravo najavljene "Tour Of The Universe 2009" svetske turneje. Članovi benda izjavili su da u Beogradu očekuju "super koncert" jer znaju da u ovom delu Evrope imaju brojne i verne fanove.

Depeche Mode je najtraženiji bend u Srbiji prema anketama State of Exit, Kontra magazina i dnevnika Blic. U anketi Kontra Magazina iz 2006. godine Depeche Mode je bio na drugom mestu najtraženijih bendova u Srbiji, odmah iza Red Hot Chili Peppers, koji su nastupili na Tuborg Green Festu 2007. godine. U istom magazinu prošle godine Depeche Mode je bio na prvom mestu najtraženijih, kao i u anketi dnevnika Blic u kojoj je ponuđeno 30 svetskih izvođača koje bi čitaoci voleli da vide uživo, a ubedljivo prvo mesto, sa daleko više glasova od ostalih, osvojili su upravo Depeche Mode.

Osnovani u Basildonu u Engleskoj 1980. godine, Depeche Mode su bili među prvim bendovima pokreta novog romantizma sa čistim elektronskim zvukom.

Tokom nešto manje od tri decenije postojanja Depeche Mode su izdali 11 albuma i od samog osnivanja su doživljavali samo uspehe i širili bazu poštovalaca do te granice da se danas smatraju za jedan od najuspešnijih i najuticajnijih bendova u svetu.

Već prvi album "Speak & Spell" i hit singl "Just Can't Get Enough", izdati '81. godine, i živahan dens pop zvuk i identitet baziran na upotrebi sintisajzera, publika je ubrzo prepoznala i bend je na samom početku krenuo sigurnim putem ka svetskoj slavi.

Kasnije osamdesetih godina bend je počeo da proizvodi nešto mračniji zvuk, tekstovi su sve više bili okrenuti važnim političkim i socijalnim temama, a singlovi poput "People are People," "Blasphemous Rumours," "Master and Servant," "But Not Tonight" and "Strangelove" i danas se nalaze na plej listama fanova širom sveta.

Danas je iza Depeche Mode 28 godina veoma uspešne karijere, hitovi poput "Policy of Truth," "Personal Jesus," "Enjoy the Silence," "It's No Good", "Dream On", mnogobrojne nagrade, uticaj kojim malo koji bend može da se pohvali i takva baza fanova da je danas, posle nešto manje od tri decenije, suvišno objašnjavati ko su i šta su sve uradili Dave Gahan, Martin Gore i Andrew Fletcher.

Na velikoj internacionalnoj press konferenciji u Berlinu, 6. oktobra, najavljeni su datumi i mesta koncerata evropskog dela "Tour of the Universe" turneje. Od 10. maja do 11. jula, Depeche Mode održaće 28 koncerata u 22 evropske zemlje.

Depeche Mode trenutno rade na dugo očekivanom 12. albumu koji će, kako je najavljeno u Berlinu, biti objavljen sledećeg proleća, a tri godine nakon poslednje velike evropske turneje „Playing the Angel“, očekuje se da će predstojeću videti oko 1.300.000 fanova jednog od najvećih bendova današnjice. U okviru trećeg Tuborg Green Festa u Srbiji, ovom broju pridružiće se 20.000 fanova iz naše zemlje. Upravo najavljena turneja željno je očekivana u celom svetu, jer su živi nastupi Depeche Mode čuveni kao doživljaji posebne vrste. (izvor: http://www.kontraweb.net ) 
 
 
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

Prvi trejler za film o Terminatoru

Prvi trejler za novi film iz čuvene franšize o Terminatoru – "Terminator 4", biće premijerno emitovan večeras preko nek...

Skulptura posle poznog modernizma

Izložba predstavlja izbor iz Vujičic kolekcije srpske umetnosti XX veka....

64. Međunarodni beogradski sajm knjiga

Beogradski sajam knjiga, 64. po redu, uz učešće oko 500 izlagača, održan je od 20. do 27. oktobra na Beogradskom sajmu, ...