Početna » Muzika » Muzičke vesti »

U prodaji prvi album grupe Petrol

 
Detalji

 
 

Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji.

Petrol su: Ilija Duni (gitara, vokal), Ana Janković (analogni sintisajzer i električne orgulje), Milan Bukejlović Buki (bubnjevi).
Debi album sastava Petrol – Nezgodno vreme opasni dani zvanično će se naći u prodaji 1. oktobra. U pitanju je drugo izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.

Petrol je trio iz Beograda nastao u proleće 2003. godine. Prvu postavu činili su Milan Bukejlović Buki, Ilija Duni i Ana Janković, a probe su na početku održavane u Ilijinom stanu. Nedugo nakon toga u bend dolaze Vladimir Lenhart (bas) i Dragana Živković (klavijature). Bend postaje koncertno aktivniji tako da je usledio niz nastupa: sa Obojenim Programom, grupom Disciplin A Kitschme, dva puta na festivalu Exit, zatim na Art&Music festivalu 2006. u Puli.

Posle nekoliko promena, bend se konačno u jesen 2006. ustaljuje kao trio koji čine: Ilija – glas i gitara, Buki – bubnjevi i Ana - analogni sintisajzer i električne orgulje. Od tada grupa nastupa često po Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, a jedno od posebnih i najzanimljivijih iskustava bio im je nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru prošlog leta. Takođe, Petrol je ove godine nastupio na Supernatural festivalu, kao i u okviru Exitove kampanje za izlazak na izbore Nema zezanja, u februaru mesecu.

Petrol je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio istoimeni EP sa pet pesama, a u februaru ove godine sa tri numere učestvuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt). Singl Sve jedno je, koji najavljuje debi album, krajem 2007. i početkom 2008. godine proveo je nekoliko nedelja u vrhu domaćih top lista.

Album Nezgodno vreme opasni dani snimljen je u periodu od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebačkom studiju Kramasonik i sadrži 10 pesama. Snimatelj i producent albuma je Hrvoje Nikšić. Petrol su: Ilija Duni (gitara, vokal), Ana Janković (analogni sintisajzer i električne orgulje), Milan Bukejlović Buki (bubnjevi). Album Nezgodno vreme opasni dani predstavlja ultimativni spoj plesnih ritmova i psihodeličnog roka.



Pogledaj i:

muzicke vesti

,

petrol

 
 
 
Za Vašu pažnju
 
Crna kutija
Koliko poznajemo one najbliže sa kojima i pored kojih živimo? Šta je istina, a šta tajna?...
 

NAGRADNA IGRA

Sve što treba da uradite je da nam pošaljete mail na: redakcija@kudazavikend.com Najbržih dvoje dobijaju po DVE ulaznice. U mailu navesti: Ime, Prezime, mesto i broj telef...

SRODNE TEME

"Mračni vitez" na Facebook-u

Pozivamo vas da na Facebooku-u posetite grupu posvećenu Mračmom vitezu...

U prodaji prvi album "Repetitora"

Debi album sastava "Repetitor" "Sve što vidim je prvi put", zvanično će se naći u prodaji od 30. oktobra. ...

The Jackson Five ponovo na okupu

Jermaine Jackson je potvrdio da će se sastav The Jackson Five ponovo okupiti kako bi održali veliku svetsku turneju i snimi...